I sprchování by se mělo provádět správně

Myjete se každý den, a někdy dokonce i několikrát? Používáte mýdla a sprchové gely, které „voní až za roh“? Pokud jde o blaho vaší pokožky, neděláte dobře. A jak to máte s teplotou vody, která je klíčová pro zachování hydratace?

Sprchování? To je hotová věda! Anebo snad ne? Jak se to vezme. Víte, jak by tento základní hygienický očistný proces měl v ideálu vypadat? Kde možná dost zásadně chybujete, čímž své pokožce i vlasům ubližujete?

Záleží na správné frekvenci 

Někteří by přísahali, že je každodenní sprchování naprostou nutností, zatímco pro jiné je návštěva koupelny jednou za několik dní zcela dostačující. Kudy vede správná cesta? Panuje tu zlatý střed. Tedy alespoň podle americké dermatoložky Shari Marchbein, která to s koupáním doporučuje moc nepřehánět, protože přehnaným mytím zbytečně zbavujete svou pleť přirozených olejů a ceramidů, což vede k suchosti, podráždění, svědění, zvýšené citlivosti a naopak snížené odolnosti kůže. Sprcha třikrát za týden? To prý bohatě stačí!

S teplotou vody se držte při zemi

Ačkoli je chlad, který je základem zdravého otužování, velmi přínosný, na ledovou sprchu vážně není  každý zvědavý. Co se pak týká té horké, ta zase podporuje dehydrataci a narušuje kvalitu vlasů i kožní bariéru, z čehož se rýsují další potíže. Kompromisem je tedy zcela logicky vlažná teplota vody, jež je šetrnější a k pokožce i hřívě přívětivější.

Když mýdlo, tak bez vůně

Pokud jde o výběr konkrétního čisticího prostředku, drtivá většina dermatologů se přiklání k hypoalergenním přípravkům bez parfemace. Právě výrazná vůně je totiž důkazem přítomnosti škodlivých chemických látek. Žádným ternem podle nich nejsou ani antibakteriální mýdla, která mohou mít vysušující a dráždivý efekt. Jak vidno, i při sprchování se dá „nasekat“ spousta chyb, které vám pokožka zkrátka neodpustí.

Zdroj: www.realsimple.com/the-right-way-to-shower-7497757






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat