Když je třeba zkrátit menstruaci

Chtěli byste si zkrátit menstruaci, protože je často velmi nepohodlná? Těchto pět triků vám může pomoci!

K životu ženy menstruace tak nějak patří, ale často přichází v nevhodnou dobu. Například proto, že je za dveřmi dovolená nebo svatba vaší nejlepší kamarádky. Některé ženy také obecně musejí bojovat s obzvláště silným a dlouhotrvajícím menstruačním krvácením (1). Není divu, že si někdy přejeme menstruaci zkrátit. Dobrá zpráva: S pár triky to zvládnete (2)!

Postelové sporty

Při menstruaci se často cítíme nepříjemně a někdo může mít i celkové problémy s vylučovanou krví. Není tedy divu, že mnoho žen během menstruace raději nemá sex. Pokud si však chcete menstruaci zkrátit, může stát za to udělat výjimku – jen ale pokud si opravdu přijdete na své. Když máte orgasmus, děloha se stahuje. A to prý zase podporuje krvácení a zajišťuje rychlejší ukončení menstruace. Nemáte partnera? Nevadí – jde o váš orgasmus, takže masturbace je stejně užitečná!

Bylinné pomůcky

Existuje spousta léčivých rostlin, které nám mohou pomoci v boji s periodou. Zatímco drnek velkolistý je například klasickým pomocníkem proti menstruačním potížím jako jsou křeče a dokáže celkově ovlivnit cyklus, existují i ​​bylinky, které období zkracují. Například tymián a zázvor se považují za látky podporující krvácení a kořen maca má pozitivní vliv na hormonální rovnováhu. Léčivé rostliny je nejlepší užívat ve formě čaje.

Udržujte se v teple

Víme, že teplo má relaxační účinek a že termofory jsou proto jedním z nejlepších léků na křeče v břiše a jiné menstruační bolesti. Ale může to mít i pozitivní vliv na délku menstruace, protože se celkově stimuluje krevní oběh a může se zkrátit i samotná menstruace. Můžete si tedy buď lehnout na pohovku s termoforem nebo obilným polštářem, nebo můžete relaxovat v sauně.

Pohyb

Zní to trochu kontraproduktivně oproti předchozímu bodu, ale trocha cvičení zkrátí krvácení o den nebo dva. Protože pohyb by měl zajistit i rychlejší průběh menstruace. Navzdory všemu může stát za to vstát z pohovky a jít si zaběhat nebo zaplavat. V konečném důsledku nezáleží na tom, jaký sport děláte – ale cvičení je pro nás často nejjednodušší, když děláme něco, co nás opravdu baví.

Vezměte si pilulku

Je pravda, že trendem mnoha žen je obejít se bez hormonální antikoncepce. Ale pokud ji budete užívat, můžete využít toho, že ovlivňuje cyklus. Mnoho žen má obecně při užívání antikoncepce o něco slabší a kratší menstruaci. Menstruace však můžete zbavit úplně, pokud budete antikoncepci užívat nepřetržitě. Nezapomeňte však, že přípravek může mít i vedlejší účinky a že tato metoda je vhodná pouze výjimečně. 

Léky proti bolesti

Některé ženy tvrdí, že užívání léků proti bolesti, jako je paracetamol nebo ibuprofen, zkracuje menstruaci. Abyste však tohoto účinku dosáhla, musela byste každý den užít přibližně čtyři tablety příslušného léku proti bolesti. To by pro vás mohlo znamenat zdravotní rizika – proto tuto metodu jednoznačně nedoporučujeme. Samozřejmě, pokud máte silné menstruační křeče, není nic špatného na užívání léků proti bolesti. Použijte prosím příbalovou informaci, abyste se ujistila, že znáte maximální počet tablet, které byste měla denně užít.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK500020/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK592411/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat