Noční pocení zkrotí studené obklady i homeopatika

Pokud jste jedním z milionů lidí, kteří trpí nočním pocením nebo návaly horka, naučte se dýchat a do postele přizvěte nejen bavlněný perkál!

Každou noc je to stejné. Budíte se s propoceným pyžamem a máte pocit, že v místnosti je asi tak sto stupňů, i když to není pravda. Většina lékařů přitom souhlasí s tím, že návaly horka se objevují hlavně u menopauzálních žen, které se potýkají s nerovnováhou hormonů. Existují však i jiné možné příčiny, mezi které patří cukrovka, obezita, infekce, poruchy štítné žlázy, onemocnění nadledvin, autoimunitní onemocnění, nesnášenlivost lepku, potravinové alergie, chemoterapie či těhotenství. Co se s tím dá dělat?

Vyměňte ložní prádlo

Mikrovlákno nebo satén nejsou dobrou volbou. Vyzkoušejte 100% bavlněný perkál, který je prodyšný a na omak připomíná čerstvě vyžehlenou košili.

Kupte speciální polštář

Chladicí polštář je perfektní kombinací líné pěny s chladicím gelem. Hodí se nejen pro osoby, jež trpí nočním pocením, ale i pro ty, kdo válčí s hemoroidy, onemocněním svalů a vazů či poraněním měkkých tkání. Polštář odvádí tělo z vašeho těla a zároveň snižuje teplotu postele.

Preferujte studené obklady

Úlevu nabízejí i studené balíčky umístěné na zadní stranu krku a dalších pulzních bodech. Dobrou zprávou je, že se gelový studený obklad dá sehnat dokonce i v drogerii.

Spolehněte se na bylinky a homeopatika

Proti pocení i návalům horka tradičně pomáhá šalvěj lékařská (1). Méně známá je v účinné kombinaci s yzopem lékařským. Tahle dvojka potlačuje denního i noční pocení. Velkou moc však má převážně rulík zlomocný, který sice patří mezi nejjedovatější rostliny Evropy, za což „vděčí" především alkaloidu L-hyoscyaminu, ale zároveň léčí. Najít se dá v homeopatickém léku Belladonna. I když je snadno dostupný, vždy se před jeho konzumací nejprve poraďte se svým lékařem, který doporučují vhodné dávkování.

Zhluboka dýchejte

Teplo vyrobené tělem se ztrácí i hlubokým dýcháním, které navíc snižuje pocit stresu a optimalizuje krevní tlak. Jednoduše se posaďte a zavřete oči. Při nádechu i výdechu počítejte do pěti a celý postup opakujte podle potřeby, minimálně však pětkrát za sebou.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21630133, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32996756/ - zbytek článku






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat