Parfémy podporují koncentraci a výkon

Máte problém se soustředěním? Potřebujete přijít na novou kampaň, podnikatelský záměr či produkt, který by se prodával ideálně sám? Nakopněte svůj mozek parfémem s obsahem klíčových složek!

Vůně, emoce a paměť jsou propojeny. To by nemělo být překvapivé, jak objasňuje neurověda. Vůně jsou řešeny čichovou žárovkou, strukturou v přední části mozku, která odesílá informace do dalších oblastí centrálního velení těla. Zápachy vedou přímou cestou k limbickému systému, včetně amygdaly a hippocampu, míst souvisejících s emocemi a pamětí. Tam ovlivňují náš duševní stav, pozornost, zaměření a koncentraci. Z toho vyplývá, že pokud toužíte mít jasnou mysl, musíte se nadechnout – ideálně něčeho, co vaše mozkové buňky maximálně probere (1). Vsaďte třeba na parfém! Jaký vybrat?

Řešení přímo pod nosem

Jelikož esenciální oleje nejsou rozpustné ve vodě a dají se míchat pouze s olejovým základem či alkoholem, bývají oblíbenou součástí mnoha líbivých flakonků z parfumerie. Vyrobit si ovšem můžete i svůj vlastní parfém z esenciálního oleje. Pokud ale dáte přednost kupovanému, hledejte složky, jako je máta peprná – v případě, že je vaším záměrem pozitivní dopad na učení (2).

Funkční vůně jdou do hlavního proudu

Zvolíte-li parfém, ve kterém převládá rozmarýn, můžete očekávat podporu schopnosti koncentrace, větší pocit jistoty, snížení úzkosti, stresu a nervozity. Rozmarýn zároveň dodává odvahu a zvyšuje sebedůvěru (3). Přejete si spíš vstát z popela jako Fénix? Pak sáhněte po mandarince!

Vetiver, bazalka i růže

Mandarinka má významný efekt na psychiku, pomáhá při fyzickém i duševním vyčerpání, mobilizuje energetické zásoby organismu, revitalizuje tělo i mysl a krotí chronickou únavu. Vhodný je také vetiver. Ten působí silně zklidňujícím efektem a velice jej oceníte zejména v období nadměrného duševního či fyzického vyčerpání. Dodává energii, povzbuzuje a soustředí mysl (4).

Provoňte sebe i svůj domov!

Bazalka zase přispívá k duševní pohodě, relaxaci a navození zklidnění, černý rybíz silně stimuluje mozkové centrum, které ovlivňuje emoce – a spouští příznivé procesy. Hodit se vám bude i informace, že kombinace neroli, růže a ylang-ylang zlepšuje všímavost o neuvěřitelných 109 procent. Nastříkejte se vybraným parfémem, pokud jdete do práce, u home office můžete zvolit difuzér či aromalampičku a esence použít klasickým způsobem (4). 

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5198031/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9000406/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7491497/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7865210/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat