Milujete čokoládu? To je dobře. Chrání vaše srdce, tvrdí vědci

Čokoholici se mohou radovat. Milovníci kakaové pochoutky totiž mají o důvod víc se své lahůdky nevzdávat. Podle rozsáhlé studie mezi osobami, které konzumují čokoládu pětkrát denně, je až o polovinu méně těch s nemocí srdce a cév.

Přitom platí, čím kvalitnější čokoláda obsahující více než padesát procent kakaa, tím lépe. Čokoláda bílá a mléčná ochranný vliv na srdce a cévy nemá.

„Dokonce i menší množství čokolády, které obsahuje jen málo kalorií, může mít blahodárný vliv na zdraví srdce a cév,“ tvrdí autoři americké studie.

„Tato studie jen podporuje mnohé další, podle nichž konzumace antioxidantů ze skupiny flavonoidů, které jsou v kakau, ale také třeba čaji či některých druzích zeleniny a ovoce, chrání tělo před vážnými chorobami,“ tvrdí profesor Jonathan Hodgson z University of Western Australia.

On sám doporučuje každému konzumaci asi dvaceti až třiceti gramů čokolády třikrát týdně. Toto množství nijak negativně nepřispěje k obezitě, neohrozí velkou mírou nasycených mastných kyselin, ale dodá velké množství antioxidantů buňkám, které jsou tak chráněny před zhoubnými volnými radikály.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat