Tyhle kousky ovoce a zeleniny vám OPRAVDU pomohou zhubnout!

Flavonoidy jsou polycyklické uhlovodíky, které v těle člověka fungují jako velmi účinné antioxidanty. Chrání tělo před nemocemi včetně rakoviny a chorobami srdce a cév, před stárnutím a degenerativními změnami. Nejlepším a největším zdrojem flavonoidů jsou pak kvalitní ovoce a zelenina, zelený čaj a hořká čokoláda. Vědci z Harvardovy univerzity tvrdí, že lidé konzumující denně ovoce a zeleninu bohaté na tyto látky nemají problém s nadváhou.

Už pouhá jedna hrst tohoto ovoce (malin, borůvek či jedno jablko apod.) dodají tělu velké množství flavonoidů, které výrazně přispívají k celkovému zdraví. Na úrovni metabolismu pak snižují vstřebávání některých energeticky bohatých živin ve střevech, zlepšují metabolismus cukrů a přispívají k udržování štíhlé postavy.

Nejlepším zdrojem flavonoidů jsou maliny, borůvky, černý rybíz, ostružiny, jahody, třešně, hrozny révy vinné, švestky, ředkve, zelený a černý čaj, kakao, hrušky, jablka, citrusové plody, cibule a papriky.

„Tohle je první studie velkého rozsahu, která zkoumá vztah mezi konzumací všech druhů flavonoidů a přibýváním na váze u osob středního a vyššího věku. Většina dospělých přibývá na hmotnosti s věkem a dokonce i malé zvýšení tělesné hmotnosti má výrazný vliv na riziko vysokého krevního tlaku, rozvoje chorob srdce, rakoviny a diabetu… Zvýšený příjem flavonoidů souvisí s udržováním normální váhy a mírným hubnutím. Výsledky jsou konzistentní u obou pohlaví a různých věkových skupin,“ uvedla k výzkumu spoluautorka profesorka Aedin Cassidyová z University of East Anglia v Norwichi.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat