Letní předkrm s mozzarellou. Jednoduše geniální. Inspirujte se!

08.08.2016 | Bydlení a design

Mozzarellu – jemný italský sýr s lahodnou chutí čerstvého mléka – si většina z nás spojí zejména s přípravou salátu Caprese tradičně podávaného s bazalkou a rajčaty. Italští mistři však vědí, že známou módní pravdu o univerzalitě bílé barvy lze aplikovat též v kuchyni. Mozzarella se hodí takřka ke všemu – nabízí se vám tak množství příležitostí k experimentování!

Přidáním mozzarelly Galbani proměníte jednoduché v jednoduše geniální. Svou jemností dodává pokrmu na lahodnosti a pozvedá jinak obyčejné suroviny na novou úroveň – pro výsledek hodný jazyka labužníka.

Nechte se také inspirovat a staňte se z kuchtíka maestrem! Zkuste přichystat třeba delikatesní předkrm Antipasto al volo.
Tento i množství dalších receptů naleznete na galbani.cz.
Buon appetito!

Antipasto al volo

Ingredience (pro 3 osoby)

  • 300 g Galbani Mozzarella Mini
  • 40 ks cherry rajčátek
  • 20 plátků prosciutta cruda
  • lístky čerstvé bazalky
  • olivový olej
  • růžový pepř
  • citronový tymián
  • sůl

Z cherry rajčátek odkrojte jejich vrchní část a lžičkou vydlabejte vnitřní dužinu. Do vytvořené jamky poté vložte lístek čerstvé bazalky spolu s kuličkou mini mozzarelly Galbani. Jemně osolte a dozdobte drceným růžovým pepřem. Na závěr zakápněte olivovým olejem a zpevněte párátkem.

Vyzkoušejte i druhou variantu předkrmu: Cherry rajčátku – pro jeho větší stabilitu – odkrojte jeho spodní část. Párátkem k němu posléze připojte kuličku mini mozzarelly Galbani a zabalte vše do tenkého plátku prosciutta. Dochuťte špetkou soli a kapkou olivového oleje. Pro ozdobu poprašte trochou voňavého citronového tymiánu.

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pizza těsto

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Tofu stir-fry se zeleninou

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat