6 tipů na svěží a voňavé prádlo. Znáte je všechny?

Přemýšlíte, čím to je, že i když perete v kvalitním prášku a používáte aviváž, těžko byste mohli označit své prádlo za „svěží“? Pak vám poradíme, jak snadno dosáhnout voňavého prádla!

1. Z pračky na šňůru

Prádlo věšte hned, jak se vypere – nenechávejte jej vlhké v pračce. Mokro a teplo je pro bakterie a plísně přímo rájem. A vůni prádlu rozhodně nepřidají. S dezinfekcí vám pomůže při praní i obyčejný ocet, který můžete přidat do hlavního praní, nebo do konečného cyklu místo aviváže.

2. Žádné mokro v koši

Tip redakce: Parní pračky LG

Jak si představujete ideální praní? Co třeba takové, které vaše oblečení šetrně, ale dokonale zbaví všech nečistot, takové, při němž se prádlo příliš nepomačká, a tak nestrávíte hodiny žehlením?
Pak pro vás máme dobrou zprávu - tohle všechno zvládnou parní pračky od LG! A co víc, dokáží z oblečení odstranit i alergeny. Nebudete muset používat ani chemické aviváže, parní praní vaše oblečení totiž přirozeně změkčí.

Nikdy nedávejte do koše na špinavé prádlo vlhké prádlo – jednak zatuchne a jednak zplesniví. A s tím si žádný prášek ani aviváž tak docela neporadí.

3. Dejte sušení čas

Pamatujte, že velké či silné kusy prádla potřebují k proschnutí dostatek času. Jakmile sundáte ze šňůry či sušáku například navlhlý ručník a složíte jej do prádelníků, zaděláváte si na problém. To samé platí, pokud žehlíte s parní žehličkou. Ač se to nezdá, prádlo je po vyžehlení vlhké a je třeba ho ještě nechat doschnout.

4. Využijte slunce

Pokud máte tu možnost, rozhodně sušte prádlo venku! Dostatek čerstvého vzduchu a slunce je tím nejlepším receptem na svěže vonící prádlo. U tmavých barev ale pozor. Těm sluneční paprsky naopak uberou na sytosti.

5. Nepřehánějte to s aviváží

Některé aviváže způsobují, že prádlo pomaleji schne a snáze se v něm drží vlhkost. Proto nikdy nepřekračujte doporučené dávkování. Více aviváže neznamená více vůně. Mimochodem, aviváž můžete zaměnit za ocet – prádlo zjemní stejně dobře (a nemusíte se bát – ocet při schnutí z prádla vyprchá).

6. Čistá pračka

V pračce se drží vlhkost, a tak je důležité ji po každém praní nechat dokonale vyschnout (nezavírejte dvířka, nechejte je otevřená alespoň 24 hodin po doprání). Také byste měli minimálně jednou měsíčně pračku vyčistit – na jeden kratší cyklus ji zapněte bez prádla a namísto prášku a aviváže do ní nalijte ocet, který ji vydezinfikuje. Nebojte se nalít celou láhev, pračce to prospěje a váš rozpočet to nepoloží.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat