Co všechno lidé nevymyslí, aby si usnadnili život

Říká se, že lidská lenost je pohonem mnoha vynálezů. A u některých to platí dvojnásob. Napadlo by vás někdy, že mezi námi žijí lidé, kteří jsou třeba příliš líní lízat zmrzlinu, a proto si pořídí elektronického pomocníka? Pak věřte, že takoví lidé jsou.

Jaké (více či méně) šílené vychytávky jsou, většinou zatím jen v USA, k dostání? Přinášíme vám ty nejkurióznější.

1.    Motorizovaný kornoutek

Lízat zmrzlinu je nejspíš pěkná fuška – musíte kornoutek neustále otáčet, aby vám sladká dobrůtka netekla po rukou. Ale to otáčení je přece tak namáhavé! A proto již existuje plastikový kornoutek s  motorkem, který otáčení kopečku zmrzliny obstará za vás. V podstatě jen vypláznete jazyk a tím vaše část „práce“ končí…

2.    Vrhač míčků pro psy

Pořídili jste si psa. Aktivního psa, který rád běhá a aportuje. Jenže házet dokola míčkem může být únavné, nemyslíte? Takže si pořídíte k psovi i zařízení na vrhání míčků, které míčky vypouští v různých intervalech a na různé vzdálenosti. Pes se zabaví a vy si klidně můžete posedět před televizí. No, není to nádhera?

3.    Elektronická flaška

Kdo by v mládí nehrál hru s názvem flaška. Sedíte v kruhu, zatočíte lahví a na koho ukáže, musí něco udělat (obvykle někoho políbit) nebo dát fant. Jenže už ani teenageři nejsou to, co bývali – točit s flaškou se jim příliš nechce. A tak už spatřila světlo světa elektronická flaška – láhev na podstavci se točí sama od sebe, a co víc – doprovází ji světelné a zvukové efekty. No, co si přát víc!

4.    Forma na sněhové koule

Koulování je typická dětská zábava a není snad dítko, které by si ji nevyzkoušelo. Jenže ten sníh tak studí! Mrznou po něm ruce, je mokrý, a vůbec – kdo by si s ním ještě v dnešní době špinil (obrazně, samozřejmě) ruce! A tak tu máme tvarovač sněhových koulí. Je barevný, umělohmotný, praktický a je s ním tolik zábavy!

5.    Naviják na špagety

Špagety jsou zákeřný pokrm. A aby toho nebylo málo, ještě si někdo kdysi vymyslel, že se jedí tak, že je natočíme na vidličku. Zvládnout takové umění se podaří jen těm nejšikovnějším. A pak také, mezi námi, to natáčení je vlastně otrava, ze které jen bolí prsty. Takže díky bohu za další vynález – vidličku s automatickým navíjením špaget. Strčíte do jídla, zapnete, vyndáte úhledně namotaný chuchvalec těstovin a strčíte do pusy. Idylka…

6.    Stroj na stlaní postele

Taky vám maminka říkala, že si musíte každé ráno po sobě ustlat postel? A trvala na tomhle pravidle, i přes váš naprosto logický argument, že to nemá cenu, když si do ní stejně večer zase lehnete? Tak přesně pro vás v Americe vyvinuli stroj na stlaní postelí. Splněný sen každého odmítače stlaní, no ne?

7.    Mopobotky

Vytírání je vážně otrava. Jenže ten prach na té podlaze vypadá tak ošklivě! Takže pěkně vyndat ze skříně mop, natočit kbelík vody, moc jí cestou nevybryndat a hezky se pustit do úklidu. Hm, nic moc představa. Ale naštěstí si takové dva menší mopy můžete obout, i na to už lidstvo myslelo! Pak už jen chodíte po bytě a zároveň uklízíte. Nejedna hospodyňka musí uronit slzu dojetí…


 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:29
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:26
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:21

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat