Bydlení v zeleni: Podívejte na obytný skleník na střeše domu

04.08.2011 | Bydlení a design

Luxusní bydlení může vypadat i docela jednoduše, a přitom krásně. Jako třeba tenhle příbytek ze dřeva a skla, který vyrostl nad newyorskou Broadwayí.

Zlaté pravidlo říká, že luxus bydlení nespočívá v drahém zařízení ani zdobnosti stavby, ale ve velkém prostoru. Mít možnost se volně nadechnout, rozběhnout, najít si svoje oblíbené zákoutí ke čtení... Být pohromadě s ostatními členy domácnosti, a přitom mít pocit soukromí.

To všechno nabízí prostorný byt, který studio Joel Sanders Architect navrhlo pro střechu jednoho domu na Broadwayi. V tak příjemném prostředí a vysoko nad úrovní ulice ovšem člověk snadno zapomene, že se ocitl v jednom z nejrušnějších velkoměst na světě.

Byt je skutečně navržen tak, aby od hektického okolního života spíš izoloval. Proto v něm mimo jiné najdete spoustu zeleně, jako například rostliny obepínající dřevěné schodiště.

DALŠÍ ČLÁNKY ZE SVĚT-BYDLENÍ.CZ


Inspirace pro váš obývací pokoj, kuchyni, ložnici a další místnosti


Darovací smlouva: rady, postup a vzor

V interiéru převládají dvě barvy: bílá, která definuje velké spojovací plochy, a hnědé dřevo, které vyznačuje užitková místa, jako například krb. Oživení kromě rostlin zajišťují některé použité textilní materiály.

Nejdůležitější je ovšem v tomto bytě světlo. To prostupuje dovnitř velkými bočními i střešními okny a proniká schodišťovým prostorem, který vede až nahoru na střechu.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat