Svátky jako zátěžový test pro vaši kuchyň. Připravte ji ještě dnes

Také si kuchyň necháváte v rámci předvánočního úklidu až úplně na konec, protože je jasné, že se před svátky i během nich stane nejvytíženější místností vašeho bytu? Pak raději neponechávejte nic náhodě a kuchyň si na Vánoce postupně připravte. Alespoň pak nebudete muset dělat všechno najednou a nezaskočí vás při vyvařování a pečení žádná lapálie.

Co je dobré neopomenout?

Na ostří nože

Není nic horšího než porcovat svátečního kapra (či cokoli jiného) tupým nožem. A tak pěkně vyndejte všechny nože, co máte, připravte brousek či ocílku a pořádně je přiostřete. Všechno krájení vám pak půjde rychleji od ruky.

Trouba jako nová

Už se vaše trouba připravuje na příval cukroví? Pak ji připravte ještě víc a pořádně ji vydrhněte. Jistě, budete to dělat po svátcích znovu, ale alespoň zamezíte tomu, že vaše cukroví či vánočka „nasají“ pachy z připálených zbytků jídla a dalších nečistot.

Voňavý odpad

Nejspíš si nikdo nepřeje, aby zasedl ke sváteční večeři v aromatu páchnoucího odpadu v kuchyňském dřezu. Takže povolejte do zbraně starý dobrý ocet a sodu a odpad pořádně „protáhněte“.

Vzpruha pro servis

Servírujete sváteční menu v nádobí po babičce, které vytahujete jen při opravdu výjimečných příležitostech? Pak ho vytáhněte nyní a dopřejte mu očistu – starobylé servisy nepatří do myčky, a tak vás čeká ruční práce. A je lepší leštit talíře a mističky s předstihem než v den D.

Umytá myčka

A když už jsme u mytí nádobí – máte-li myčku, také pro ni jsou Vánoce zatěžkávacím obdobím. A tak ji nezapomeňte ještě před nimi (samozřejmě i po nich) pořádně vyčistit. Pomoci může opět ocet. V mističce jej umístěte do myčky a zapněte „naprázdno“.

Inventura v lednici

Pokud nemáte většinu roku přeplněnou lednici, na svátky se to jistě změní. Všechna připravená jídla a poté zbytky… Na to vše je potřeba spousta místa. A tak si projděte vše, co v lednici máte. Určitě se v ní najdou potraviny, jejichž exspirační doba vypršela před nějakým časem, případně se v mrazáku skrývá několik krabiček s obsahem, který už ani nedokážete identifikovat. Je to sice škoda a plýtvání potravinami, ale tyhle věci už stejně nebudete jíst. A tak se s nimi rozlučte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat