Největší nástrahy předvánočního úklidu. Nenechte se zaskočit

A je to tu zase. Jako by to nebylo teprve nedávno, kdy jsme se „bavili“ jarní úklidem, už se pomalu blíží ten vánoční. Ačkoli většina z nás uklízí po celý rok, před svátky si na vypulírované domácnosti zakládáme tak nějak víc. Jak úklidem nestrávit více času, než je nutné?

Následující triky pomohou s těmi nejzákeřnějšími nástrahami předvánočního úklidu.

Okna beze šmouh

Mýt okna v zimě není vždycky hračka. Pokud nejsou vysloveně špinavá, ale jen je „zdobí“ například otisky dětských prstíků a sem tam nějaká ta šmouha, nemusíte hned běžet pro kýbl s vodou a hadr. Na pomoc si vezměte hadřík z mikrovlákna a jím (nasucho) okna přeleštěte. Uvidíte, že po nějakých otiscích a spol. nebude ani památky.

Sporák jako nový

I když sporák myjeme pravidelně, prakticky pokaždé, když vaříme, stejně se na něm nějaké ty napečené kousky jídla a především mastnoty najdou (hlavně v bezprostředním okolí hořáků a plotýnek, kde se nečistoty snadno skryjí). Co s nimi? Na odmaštění si vystačíte s houbičkou namočenou v čisticím prostředku, u napečených nečistot už budete muset vsadit na další pomocníky. Zkuste nejprve na skvrnu položit hubku namočenou do skutečně horké vody a nechte chvíli působit. Poté můžete nečistotu posypat sodou a nějakou dobu nechat. Nakonec už jen setřete hadříkem.

Voňavá myčka

Ačkoli jste z myčky pečlivě odstranili všechny zbytky jídla, pořád máte pocit, že není cítit tak příjemně, jak by měla být? Na vině jsou nejspíš bakterie, které se drží v některých hůře dostupných částech či v odpadu a které odolávají všem čisticím pokusům. Zkuste proto osvědčený a jednoduchý recept. Myčku vyprázdněte a umístěte do ní misku s octem. Pak zapněte mycí cyklus a nechte ocet konat zázraky. Nezapomeňte také octem otřít stěny myčky a držáky nádobí.

Mikrovlnka bez poskvrny

Zjistili jste bližším prozkoumáním interiéru své mikrovlnné trouby, že by si také zasloužila větší pozornost, protože ještě nese následky pokusu vašich dětí o ohřátí rajské omáčky na těstovinách se sýrem? Napečené jídlo jde z mikrovlnky poměrně těžce dolů. Ale s tímhle trikem je to velmi snadné! Vezměte misku, která může být používána v mikrovlnné troubě, naplňte ji ze dvou třetin octem, vložte do mikrovlnky a zapněte na 2 minuty. Poté ještě nechte nějakou dobu troubu zavřenou a pak opatrně vyndejte misku s octem (pozor, bude velmi horká). Všechny nečistoty na stěnách budou uvolněné a setřete je jednoduše houbičkou.

Čistota pod nábytkem

Nevejde se hubice vašeho vysavače do škvíry pod postelí či za skříní, takže se v těchto prostorách hromadí spousta prachu (a v něm žije spousta mikroorganismů, po kterých doma nikdo moc netouží)? Zkuste na úzkou tyč namotat hadřík z mikrovlákna (uchyťte ho například gumičkou) a s tímto „nástrojem“ za či pod nábytkem „vytřete“. A to i když máte koberec. Mikrovlákno zachytí většinu prachu a vaše domácnost bude hned čistší.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:01
90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat