Vany, které svádějí k relaxaci. Líbí se i vám?

29.09.2011 | Bydlení a design

Nic nenahradí kouzlo, které nám dopřeje vana plná horké vody. Relaxaci a odpočinek si můžeme užít na maximum, když si je zpestříme pěnou do koupele či vonnými svíčkami.

Než ale začneme napouštět vodu a zapalovat svíčky, musíme pro svou koupelnu vybrat tu správnou vanu.

V první řadě nás bude zajímat vzhled vany, její tvar a materiál, ze kterého je vyrobena. Samozřejmě musíme vycházet z rozměrů, které nám koupelna dovolí, a poté se můžeme rozhodovat mezi vanou klasickou či rohovou.

Již dávno neplatí pravidlo, že do malé koupelny můžeme pořídit pouze sprchový kout, výrobci tohoto širokého sortimentu v produkci dávno pokročili a zhotovují malé vany vhodné právě do malých koupelen.


Vana Zita z litého mramoru, 39 990 Kč (SIKO).






Vana Zora, 19 990 Kč (SIKO).

U rohových van si můžeme vybrat z nepřeberného množství asymetrických tvarů, díky kterému můžeme v koupelně využít přesně určené centimetry.

Nejpoužívanější materiály jsou akrylátové vany, tedy plastové a smaltované, a plechové. Co se týče spojení kvality a ceny u klasických van, je levnější varianta smaltovaná, která ale nevodí tolik tepla jako vana akrylátová, a pokud ji zcela nenaplníte, bude vás studit do zad.


Vana Zeus, 24 990 Kč (SIKO).


Vana Element z litého mramoru, 39 990 Kč (SIKO).

Akrylátové vany jsou, přeneseně řečeno, snadno tvarovatelné, což nám umožňuje široký výběr druhů a tvarů, těm však také odpovídá cena. Studená ale nebude ani v případě, že do ní nenapustíte žádnou vodu.

Nejdůležitější je náš subjektivní pocit a komfort, který nám vana může umožnit. Někteří si dopřávají samotný klid z pohodlí, jiní si koupí vanu s masážními tryskami nebo rádiem. Je opravdu jen na nás, jak nám vana bude sloužit, hlavní je, aby splňovala všechna naše kritéria a co víc, vana se stává dominantou celé koupelny, proto je důležité myslet i na design.


Vana Triomini černá/bílá, 59 990 Kč (SIKO).


Vana Beáta, 20 480 Kč (SIKO).


Vana Idea asymetrická, 5 490 Kč (SIKO).
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:01
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat