Barevné kombinace, které rozzáří váš byt. Nebojte se experimentovat

Přemýšlíte, jak s příchodem jara vpustit barvy i do svého bytu, ale bojíte se, aby vaše obydlí nepřipomínalo spíše pestrobarevné doupě nějakého bláznivého „umělce“? Poradíme vám, s kterými barevnými kombinacemi nešlápnete vedle.

Tyhle si do bytu klidně pusťte!

Bílá a hnědá

Jste milovníky přírodních odstínů? Pak můžete byt zahalit do bílé a hnědé. Bílé stěny nebudou působit tak studeně, když je doplní například dřevěný nábytek nebo koberec zbarvený dohněda. V takových prostorách se skvěle vyjímají i živé rostliny, které dojem „přírody“ ještě umocňují. Mimochodem, pokud to vás interiér dovoluje, můžete sáhnout i po doplňcích barvy terakoty (například terakotová podlaha s bílými stěnami úžasně kontrastuje a přidává potřebné „teplo“).

Krémová a modrá

Ačkoli spousta lidí volí k modré spíše čistě bílou, pro někoho by taková kombinace mohla být až příliš kontrastní. Ovšem krémová barva už je něco jiného. Mordou dokonale doplňuje a navíc dodává zdání pohodlí, tepla a luxusu. Máte-li například dřevěnou podlahu v přírodních barvách, nemůžete s modro-krémovou kombinací na stěnách či doplňcích udělat chybu.

Bílá a zelená

Zelená možná někomu přijde trochu bláznivá, ale v interiérech dokáže působit optimistickým a uklidňujícím dojmem. V kombinaci s bílou je prostě dokonalá (ostatně je to klasická kombinace například v koupelnách). A co víc, nemusíte se při ní bát několika odstínů zelené. Kontrast s bílou totiž působí hravě.

Žlutá a modrá

Podobně jako se tato kombinace ustálila v módním průmyslu, tak na popularitě získává i v interiérech. A není divu. Možná za to může asociace moře a slunce, nicméně tyhle dvě barvy se skvěle doplňují a dokáží oživit každý prostor, dokonce i velmi malý.

Modrá s modrou

Ačkoli modrá na stěnách vypadá úžasně elegantně, ne každému bytu taková výmalba svědčí. I proto se vyplatí vymalovat prostor dvěma odstíny modré. Ty by neměly navzájem příliš kontrastovat, ale spíše se doplňovat a zvýrazňovat se navzájem. Taková výmalba působí velmi elegantně a hodí se i do menších místností, kde by jeden odstín modré mohl působit trochu stísněně…

Růžová s růžovou

Další barvou, u které můžete kombinovat dva odstíny, je růžová. To se vám bude hodit, pokud si vaše holčička usmyslí, že v jiné barvě dětský pokoj rozhodně nechce. Na rozdíl od předchozí kombinace dvou stejných barev můžete u růžové zvolit odstíny, které jsou kontrastní. Alespoň trochu rozbijete onu „sladkost“.

Černá, bílá a žlutá

Spousta lidí se k barvám v interiéru staví odmítavě a domácnost ladí do černé a bílé kombinace. Ale občas není na škodu tuhle klasiku trochu „rozbít“, zvláště teď na jaře. Skvěle se k tomu hodí právě žlutá, jež doplňuje obě základní barvy a skvěle vedle nich vyniká. Nemusíte s ní zrovna barvit stěny, ale takové jasně žluté polštáře na černém gauči působí dokonale.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

5 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:54
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat