Vyspat se v horku není lehké. Soustřeďte se hlavně na povlečení

V posteli člověk tráví třetinu dne. Ostatně, spánek je pro tělo stejně důležitý jako voda a kyslík. Chcete, aby byl v létě kvalitní? Pak se soustřeďte i na ložní povlečení! Které je nejlepší?

Teplým přehozům už odzvonilo, radost z hezkého počasí pravděpodobně projevujete ve formě svěžích barev. Zdobí vaši postel vlčí máky, kopretiny nebo třeba africká zvířata? Fantazii se meze nekladou, ovšem design ložního prádla není to jediné, co je nutné zvlášť v létě ctít. K čemu dalšímu byste i vy měli přihlédnout, pokud se chcete nejen o prázdninách dobře vyspat?

Vhodný materiál

Existuje několik různých tkanin, které zajistí, že se pro vás nejkrásnější období roku stane zároveň i tím nejpohodlnějším. V létě je vhodné volit prodyšné materiály, například len nebo bavlněný perkál, který dobře vyrovnává teploty a saje přebytečnou vlhkost. Teplotu reguluje i mikrovlákno, vodu, tedy pot, zase skvěle saje bambus.

Jasné a zářivé barvy

Tlumených barev už bylo dost. Jaro a léto si žádá svěží odstíny lůžkovin a prostěradel. „Lehčí“ barvy způsobují, že je vám pocitově chladněji. Odborníci hlásají, že bez ohledu na skutečnou teplotu, světlejší barvy doslova „vyvolávají“ myšlenku, že je v ložnici o nějaký ten stupeň méně, než tomu ve skutečnosti je.

Omezení počtu vrstev

V zimě dáváte přednost teplým dekám a přehozům? Je jasné, že tohle v létě fungovat nebude. Omezte počet vrstev (přikrývek), jak to jen půjde. Vše by mělo být lehké a prodyšné na dotek. Proto oblíbený (zimní) mikroplyš a flanel vyměňte třeba za satén nebo damašek, které taktéž patří k oblíbeným letním materiálům. A co s okolní teplotou?

Je-li ve vaší ložnici nedýchatelno, pravidelně zatahujte rolety a závěsy, hlavně v poledních hodinách. Také si pořiďte ventilátor, který rozpohybuje „stojatý“ vzduch a zároveň ho mírně ochladí. V praxi se osvědčuje i stará dobrá rada našich babiček: před okno pověste namočené prostěradlo. Vzduch proudící dovnitř se ochladí a zvlhčí. Tím o něco málo klesne i teplota v místnosti. Pokud zatoužíte tento účinek znásobit, můžete s pomocí rozprašovač svlažit i závěsy a záclony.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:10
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat