Pořiďte si akvárium. Krásné je dokonce i bez rybiček

17.08.2018 | Bydlení a design

Děti vás přemlouvají k pořízení zvířátka a vás nenapadá nic méně náročného než jsou rybičky? Nebo jste vždycky prahli po kousku vlastního oceánu uprostřed svého obýváku? Ať už jsou důvody k pořízení akvária jakékoli, poradíme vám, jakým způsobem jej nejsnadněji založit. Není to totiž žádná věda.

Malé, nebo velké?

Pokud přistupujete k pořízení akvária pouze z důvodu, že vás děti stále tahají za rukáv a dožadují se domácího mazlíčka, rozhodně je lepší se přiklonit k větším nádržím. Ač se to zdá možná zvláštní, nádrže do objemu 60. litrů jsou mnohem náročnější na údržbu a zachování ekosystému.

Kam s ním?

Až se budete rozhodovat, kam akvárium umístíte, chvilku nad tím přemýšlejte. Bohužel není vždy výhodné postavit ho zrovna tam, kde by vám nejméně překáželo nebo se vám nejvíce hodilo. V akváriích postavených u oken nebo proti nim budete totiž s největší pravděpodobností pozorovat zvýšený růst řas. V tmavých koutech bytu zase budete nuceni rybičkám stále svítit.

Začínáme

Kromě samotné nádrže budete potřebovat vodní filtr, topítko, víko se žárovkami, teploměr, písek, soupravu na úpravu vody, substrát pro rostliny, rostliny a podle vkusu si můžete vybrat z obrovského množství dekorací. V případě, že budete mít akvárium bez ryb, máte téměř hotovo. Pokud do něj ale přeci jen nějaké ty živočichy chcete, budete muset ještě počkat.

Budujeme

Nejprve je nutné samotnou nádrž i vše, co do ní přijde, důkladně umýt. Na dno nádrže pak nasypte substrát a na něj propraný písek. Poté můžete akvárko opatřit vybranými dekoracemi a opatrně dolít vodou, kterou jste nechali předem alespoň tři dny odstát. Následně akvárium osaďte rostlinami. Při jejich výběru se poraďte s prodavači. Pokud byste druhy rostlin zbytečně překombinovali, je možné, že by s ohledem na rozdílné požadavky každé z nich, časem v akváriu hynuly.

Teď už zbývá jen nainstalovat topítko, filtr a teploměr a nechat akvárium ustálit. Zhruba po týdnu je akvárko připravené na nové obyvatele a vy můžete konečně vyrazit pro rybičky.

S rybičkami, nebo bez?

Akvárka nejsou výhradně určená chovatelům ryb. V mnoha akváriích žádné ryby nežijí, a přesto mohou sloužit jako velice hezká a vkusná dekorace. Často se s takovými nádržemi setkáte na recepcích hotelů či firem, v kancelářích, ale postupně si získávají oblibu i jako vkusný prvek obývacích pokojů obyčejných domácností.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat