Mrazivá rána a škrábání skla u auta. Vyzkoušejte naše tipy a cesta do práce bude hned příjemnější

Kromě klasických ranních rituálů nám v zimním období přibudou ještě ty, které se týkají rozmrazení našich vozů, abychom se mohli pohodlně dostat do práce. Jenže komu by se chtělo vstávat o půl hodiny dříve, aby se mohl věnovat těmto mrazivých nutnostem? Naštěstí existuje pár spolehlivých způsobů, které vám s těmito ranními nepříjemnostmi pomohou.

Zachumlejte ho

Asi nejzdlouhavějším procesem ranní přípravy auta k jízdě je oškrábání zmrzlého skla. Tomu zabráníte velmi snadno. Úplně totiž postačí, když sklo na noc přikryjete starou dekou nebo speciální clonou s aluminiovou vrstvou, kterou koupíte u každé čerpací stanice. Instalace zabere pár vteřin a ráno ušetří dlouhé minuty.

Mlžení nemá šanci

Kromě toho, že jsou skla aut zvenku zmrzlá, bývají také z vnitřní strany zamlžená. Chladný vzduch z ventilátoru však není dobrým pomocníkem a než se auto zahřeje, vcelku dlouho trvá. Řešením může být kočičí stelivo. Nevěříte? Obětujte starou ponožku, kterou naplníte stelivem a umístíte na palubní desku podél okna. Stelivo pohltí vlhkost, která se se jinak sráží na oknech vozu.

(Ne)mějte pod čepicí

Ometání sněhové pokrývky ze střechy vozu je dle zákona nutností, nemusí však být vaší ranní můrou. Ideálním pomocníkem je plachta, která zakryje střechu vozu, a vy ji ráno jednoduše stáhnete a vyklepete. Pokud se vám nechce na noc auto zakrývat, pořiďte si alespoň smetáček s dlouhou násadou, která dovolí ometení sněhu z celé plochy střechy, aniž byste se ušpinili.

Odzadu dopředu

Abyste své auto zbavili ledového pyžama co nejrychleji, je nutné dodržet správný postup. První věc, kterou byste měli po příchodu k autu udělat, je nastartovat, zapnout vyhřívání zadního skla a nastavit ventilátor na první stupeň, s namířením na přední sklo auta. Nejprve omeťte střechu, boky auta a kapotu od sněhu. Nejrychleji povolí právě zadní sklo, takže se škrábáním začněte u něj. Poté pokračujte směrem k čelnímu sklu. Jsou-li zamrzlé zámky dveří a nemáte odmrazovač, nahřejte klíč opatrně zapalovačem. Jsou-li přimrzlé celé dveře, netahejte za ně silou, abyste nepoškodili těsnění. Zkuste naopak dlaní tlačit a poklepávat po jejich obvodu, dokud nepovolí.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:56
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat