Už je čas. Magická zimní noc a svíčky zhmotní vaše přání

11.12.2020 | Bydlení a design

Zdraví, finanční stabilitu nebo zlepšení partnerských vztahů. Vyslovte své přání a nechte si nadělit dárek podle svého gusta. Pomohou vám úžasné svíčky a blížící se magická noc plná zázraků!

Svíčka či svíce je jednoduchý zdroj světla používaný už od pravěku. Nejstarší kamenná miska na ztuhlý tuk a nejstarší evropská svíčka z 1. století, která se nalezla ve francouzském Avignonu, pochází ze starověké kultury Předního východu, což je označení pro oblast východního Středomoří, a Mezopotámie. (Mezopotámie v dnešní době představuje území Iráku, severovýchodní Sýrie, jihovýchodního Turecka a jihozápadního Íránu.) Kousek dřívka a ztuhlého tuku, který hořel a dával světlo, později nahradily moderní svíčky z včelího vosku a i ty se pochopitelně dál vyvíjely. K jakým účelům?

Význam včera a dnes

Zatímco dříve se svíčky používaly k osvětlení obydlí a později i ulic, jakožto i k magickým rituálům, v současnosti plní spíš funkci dekorační. Zútulňují domov, v interiéru umějí vykouzlit intimní i duchovní atmosféru, nádherně provoňují byt a zlepšují náladu. Na jejich spojení s tajemnem a mystikou se však nápadně často zapomíná. Přitom za pár dní přijde naprosto ideální čas si v spojitosti s nimi něco přát. Blíží se totiž zimní slunovrat, nejhlubší noc roku. Ten připadá na 21. prosince 2020.

Jakou barvu zvolit?

Lidé po celém světě světí zázrak této magické noci meditací, zapalují světla a vizualizují své tužby. Tak si i vy vyberte vhodnou svíčku a zhmotněte svá přání. Použít můžete nejen klasické vysoké, ale i ty ve skle. V tomto případě je totiž důležitá hlavně jejich barva, nicméně vysoké množství aromatických olejů a přírodních extraktů se považuje za bonus, což je pro svíčky od Yankee Candle maličkostí.

Každá z vonných esencí věrohodně připomíná ingredienci, místo nebo zážitek, kterým je inspirována. Jakou atmosféru navodí u vás doma – relaxační, sváteční nebo osvěžující – záleží jen na vašem výběru. Pro magické účely se však soustřeďte právě na odstín svíčky.

Bílá je neutrální a univerzální barva a dá se použít prakticky pro všechny záměry od ochrany po očistu. Modrá zlepšuje zdraví, taktéž zajišťuje ochranu osob i domova, zbavuje smutku a žalu. Zelená zajišťuje blahobyt a lepší finanční situaci, pomáhá v kariéře i hledání nového zaměstnání. Červená se spojuje s láskou, vztahy, vášní a vitalitou. Postup přitom není nikterak složitý.

Věřte a dokážete

Před rituálem je vhodné svíčku ponořit do kuchyňské soli, aby se očistila. Zklidněte se, svíčku zapalte, přemýšlejte o svém přání a představujte si, jak vás zaplavuje radost z již uskutečněného záměru. Buďte pozitivní a věřte v to, co děláte. Svíčku pak nechte celou dohořet!

Ten nejlepší dárek ze všech

Při nákupech vhodné svíce myslete i na to, že se zároveň hodí jako dárek. Yankee Candle potěší skutečně každého, oblíbené jsou speciální vánoční edice, vosky, dárkové sady nebo vůně do auta. Pokud však vy či někdo z blízkých zatoužíte okusit spíš efekt hořící krbu, porozhlédněte se po sadách svíček od Woodwick, které nabízejí nejen zajímavé vonné kompozice, ale i charakteristický praskot ohně. Atmosféru domova nádherně doladí, povznesou interiér, zajistí spoustu výjimečných momentů a podpoří váš magický záměr. Totiž, když do něčeho dáte svoji energii a srdce, dočkáte se pozitivní odezvy. Tak zakončete starý rok stylově, voňavě a s čarodějným duchem!

Svíčky jsou v nabídce e-shopu www.notino.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat