Staré silonky ještě skvěle využijete v domácnosti

I když vám na silonkách „uteklo oko“, ještě je nemusíte vyhazovat. V domácnosti se totiž najde mnoho příležitostí, kdy je využijete.

Objevila jste na silonkách oko, nebo dokonce díru? Tak než je vyhodíte do koše, zadržte! Na řadu přichází totiž jejich druhá role. A budete se divit, co všechno s nimi ještě můžete zařídit…

Těsto se nelepí

Pokud se vám při válení těsta lepí na váleček, takže musíte neustále přidávat mouku, sáhněte raději po starých, samozřejmě vypraných silonkách a váleček na těsto do nich vložte. Co nejvíce je vytáhněte a na konci zavažte. A uvidíte, že těsto už se lepit nebude.

Péče o domácí mazlíčky

U koček i psů je důležitá pravidelná péče o srst. Abyste se zbavili vyčesaných chlupů z kartáče rychleji, stačí ho navléknout do starých silonek.

Ochrání boty

Do kufru jsou punčocháče ideální jako alternativa sáčků na boty. Hustota jejich materiálu zajistí, že se nezašpiní oblečení, a přesto nezaberou žádné místo navíc.

Utřou prach

Nylon se při utírání prachu nabije statickou elektřinou a bude tak přitahovat malé částečky úplně sám. Natáhněte si silonky na ruku a úklid může začít.

Na uskladnění cibule

Silonky jsou i vhodnou síťkou na uchování cibule. Jednoduše do nohavice vložte cibuli a mezi jednotlivými kousky uvažte uzel. Tak se nebudou dotýkat jedna druhé a vydrží mnohem déle.

Vyleští boty

Nakrémujte si boty a nechte trochu zaschnout. Potom si vezměte silonky a vyleštěte. Funguje to lépe než jakýkoli kartáč.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sekaná

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

70 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:20
146 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:15
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:30

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat