Podzimní směsi esenciálních olejů pro váš difuzér

Podzim se nezadržitelně blíží a s ním i specifické vůně, které se hodí pro použití v interiéru. Které z nich vám pomohou překlenout podzimní splíny a únavu? Zkuste třeba tyhle!

Éterické neboli esenciální oleje jsou základem aromaterapie. A ty nejlepší podzimní směsi pro váš difuzér si můžete namíchat úplně sami.

Podzimní sušenka

Použijte 2 kapky skořice, která má povzbudivé účinky na činnost mozku a zlepšuje náladu, 2 kapky vanilky, jež působí uklidňujícím a zároveň revitalizujícím dojmem, a 2 kapky pomeranče. Ten zase uklidňuje nervy, pomáhá navodit duševní jasnost a uvolňuje.

Kořeněný cider

Pokud jste fanouškem cideru, tuto vůni si zamilujete. Opravdu totiž napodobuje vůni teplého kořeněného moštu! Smíchejte 3 kapky skořice, 1 kapku hřebíčku (podporuje celkovou relaxaci), 3 kapky pomeranče a 3 kapky zázvoru – působí jako přírodní antidepresivum a zlepšuje náladu.

Podzimní jedle

Jste rádi venku? Vyzkoušejte tuto vůni, která má příjemný a osvěžující tón díky citronovému a pomerančovému oleji! Do difuzéru nakapejte 3 kapky jedle (mysli dodává energii a zároveň klid, má opravdu blahodárný účinek na psychiku), 3 kapky citronu (používá se při nervozitě, stresech, úzkostech, závratích a bolestech hlavy stresového původu), 1 kapku hřebíčku a 4 kapky pomeranče.

Chladivý dotyk

Cítíte se trochu unaveně vinou nachlazení nebo chřipky? Tato směs vám může ulevit! Použijte 1 kapku hřebíčku, 1 kapku skořice, 1 kapku pomeranče a 1 kapku eukalyptu, což je jeden z nejúčinnějších olejů při infekcích ORL, dýchacích a močových cest.

Wellness směs

Krásně voní a má úžasné zdravotní přínosy pro imunitní systém. Smíchejte 2 kapky pomeranče, 2 kapky hřebíčku, 2 kapky eukalyptu, 2 kapky skořice a 1 kapku rozmarýnu, tedy všestranného oleje pro posílení organismu, který pomáhá rozproudit energii a krevní oběh, prohřívá, zvyšuje krevní tlak a zlepšuje koncentraci a paměť.

Dýňový koláč

Co by to bylo za podzim, kdyby jeho součástí nebyla tolik opěvovaná dýně? Difuzér seznamte se 4 kapkami skořice, 1 kapkou muškátového oříšku a 1 kapkou hřebíčku.

Podzimní túra

Vykouzlete aroma podzimní procházky. Tohle je vůně, kterou můžete cítit! Použijte 4 kapky cypřiše, který ulevuje od kašle a pomáhá při nadměrném stresu a nervovém vypětí (působí lehce sedativně), 2 kapky jedle bílé (dezinfikuje, čistí vzduch a dýchací cesty) a 2 kapky santalového dřeva (má antiseptické, protizánětlivé, diuretické, dezinfekční, sedativní a tonizující účinky).

Zdroje: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat