Dětem nejvíce svědčí vřelá, ale disciplinovaná výchova

Vřelá láska ano, ale žádný liberální přístup při výchově dětí, varují psychologové.

Podle nich totiž klasické „nechte nás konat“ při výchově potomků škodí, naopak disciplína a přísnost pomáhají budovat vlastnosti, jako jsou píle a pozornost, sebeovládání a empatie. Stejně škodlivé je ale také autoritářské vedení a nezaujatost rodičů.

Podstatné je totiž vřelé citové zaujetí a zároveň důsledné vedení. Jeho prostřednictvím získává dítě pro život sociální dovednosti, využívá příležitosti a už v předškolním věku může být hluboce formováno. (Čtěte také: Co mě naučila maminka)

Ale vliv na zisk dobrých vlastností má nejen důslednost a vřelá láska, které ve srovnání s nezaujatým rodičovským vedením vytvářejí až dvakrát častěji dobré charakterové vlastnosti. Psychologové ve své studii zjistili, že děti z bohatých rodin mají dvakrát větší šanci získat lepší schopnosti pro život než ty z chudých, stejně tak jako děti z rodin šťastných manželů dvakrát častěji než ty, které žijí v rozvedené rodině. Když se však do analýzy zahrnou rodičovské styly výchovy a důvěra, rozdíly mezi bohatými a chudými se zcela setřou.


Snažíte se otěhotnět, kdy se vám to podaří?
Nechte si sestavit svůj osobní horoskop od astroložky Anny!

TIP Bety: Nevíte si rady s žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:30
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:03
407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat