Jenom pohyb obézním dětem zhubnout nepomůže

Obezita u dětí předškolního věku je závažným problémem. Podle odborníků totiž pouze cvičení a pohyb při hubnutí nepomáhají. Přesto je fyzická námaha důležitá, neboť vytváří základ zdravého životního stylu.

Skotští experti z Glasgow sledovali několik stovek dětí předškolního věku s průměrným stářím 4,2 roku. U obézních jedinců sledovali vliv zvýšené fyzické zátěže a pohybu na hubnutí a dosažení správného BMI, tedy indexu tělesné hmotnosti. Ani častější cvičení a vyšší zátěž neměly na redukci obezity výrazný vliv. U dětí však pomáhá pohyb navodit dobrý psychický pocit a odvahu.

Skotové tvrdí, že u malých dětí je nejdůležitější výživa. Skladba jídelníčku ovlivňuje obezitu v raném věku významněji než míra pohybu. S prevencí nadváhy musejí začít rodiče, lékaři a pracovníci v mateřských školách.
TIP Bety: Potřebujete poradit, jaké potraviny jsou vhodné pro vaše děti? Zeptejte se ZDARMA naší dietoložky Lenky v její on-line poradně!
 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat