Staráte se o jídelníček svých dětí?

Celá třetina rodičů se téměř nestará o to, co jejich děti jedí. Vyplynulo to z průzkumu agentury Mintel. Zatímco jídelníček potomků nezajímá zhruba čtvrtinu žen, v případě mužů jde o více jak 40 %. Odborníci varují, že nezájem rodičů o jídelníček dětí vede k časté obezitě a jiným onemocněním.

Tři čtvrtiny dotázaných rodičů s dětmi mladšími šestnácti let se pokoušejí čas od času připravovat svým dětem zdravá jídla, ovšem pouze polovina, přesněji 54 %, svým dětem vysvětluje, proč je pro ně zdravá výživa a vhodný jídelníček důležitý. Něco málo přes polovinu rodičů svým dětem zakazuje příliš mnoho cukru, vedle toho 42 % tatínků a maminek nedovolí svým potomkům konzumovat příliš tučné potraviny.

Celkem 17 % rodičů dopřává svým dětem, pokud jde o jídlo, co si zamanou, bez ohledu na to, zda jde o zdravé či nezdravé potraviny, 21 % přiznává, že dává pozor na váhu svých dětí a také kontroluje přísun cukru a tuků do jejich těla, a nakonec 29 % rodičů kontroluje kompletní jídelníček dětí a dbá na zdravou stravu.


Je vás rodinný rozpočet v minusu?
Spolu to změníme! Volejte kartářku Elenu

Autoři výzkumu také zjistili, že naprostá většina dětí ve věku od jedenácti do šestnácti let si uvědomuje, že by neměla tolik mlsat a že by se měla například vyhýbat rychlým občerstvením, jen málokteré dítě své znalosti ale praktikuje.
TIP Bety: Nevíte si rady s žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat