Potřebujete paní na hlídání? Na co si dát pozor

Mít k dětem paní na hlídání je dnes pro spoustu rodičů nezbytností. Pokud i vy nějakou hledáte, poradíme vám, na co se při pohovorech s případnými zájemkyněmi zeptat, abyste si mohli být jisti, že ke svým dětem přijímáte toho pravého člověka.

Na jaké otázky tedy rozhodně nezapomenout?

1. Jméno, věk, adresa, telefon, e-mail

Možná se vám to zdá jako samozřejmost, ale raději tyto základní údaje připomínáme. Pokud se bude kandidátka zdráhat některou z těchto informací poskytnout, zpozorněte. Nic jako anonymní paní na hlídání prostě neexistuje!

2. Časová flexibilita

I kdyby zájemkyně o pozici, kterou nabízíte, splňovala všechny vaše předpoklady, pokud se neshodnete v její časové dostupnosti, nemá cenu nic lámat přes koleno. Pokud paní či slečna pracuje a k dispozici by mohla být jen večer, zatímco vy potřebujete, aby například vyzvedávala děti odpoledne ze školy, dostali jste se na mrtvý bod.

3. Finanční nároky

Možná máte o peněžní odměně za hlídání úplně jiné představy než případná zájemkyně. Proto není radno finanční otázku odsouvat, vyřešte ji raději hned zkraje.

4. Zkušenosti a reference

Předem si rozmyslete, jestli je pro vás rozhodující, zda zájemkyně již jako paní na hlídání pracovala, či zda vám bude vyhovovat například studentka, která zatím nemá v této oblasti příliš zkušeností, ale zaujala vás svým nadšením apod. U zkušenějších zájemkyň je vždy dobré optat se na reference a ověřit si je.

5. Náplň práce

Co přesně vlastně od paní na hlídání očekáváte? Bude muset například připravit dětem jídlo? Aneb umí vařit? Nebude jí vadit, když na ni občas připadne například koupání dětí? Na začátku si vždy stanovte „pravidla hry“. A nezapomínejte, že paní na hlídání není například paní na úklid apod. Tedy pokud si to zpočátku nedohodnete!

6. Činnosti s dětmi

Zeptejte se případné zájemkyně, jak si představuje, že děti například během odpoledne zabaví, jaké aktivity je s nimi připravena dělat apod. Pokud toho příliš nevymyslí, hrozí, že budou vaši potomci trávit odpoledne u televize.

7. Výchova a trestání

Není od věci při pohovoru probrat, jak si paní představuje „hodné“ a „zlobivé“ děti, jak reaguje na případnou neposlušnost (jsou to děti, ne způsobní robůtci) a jaké používá případně tresty. To je velmi důležité téma, především proto, že se vaše představy mohou rozcházet, což v konečném důsledku může napáchat víc škody než užitku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

196 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat