Využijte starý kalendář pro hravé tvoření s dětmi

Znáte to – na začátku roku si pečlivě vybíráte kalendář, který vám 12 měsíců zdobí interiér, a na konci roku se máte s tou krásou rozloučit. A to může být pro některé z nás docela těžké. Vždyť jsme si jej vybrali právě proto, že se nám tak líbí! Opravdu není jiná možnost, než odnést kalendář do kontejneru na papír?

Schovávat si kalendář nemá tak docela význam – ruku na srdce, kolikrát jste se do starého kalendáře, se kterým jste se nedokázali rozloučit, vlastně podívali? Pravděpodobně nikdy. A tak vám kalendář jen ubírá drahocenné místo, které by se dalo využít lépe.

Nepotřebné kalendáře se ale mohou proměnit ve skvělý způsob zábavy pro vás a vaše děti. Můžete si z něho společně vystřihovat, lepit koláže nebo třeba vyrábět masky či odolný obal na knihu. Ale to není všechno!

Jak ještě pro "dětské tvoření" starý kalendář využít?

Dárkové krabice/ozdobné úložné boxy

Pokud doma uchováváte některé drobnosti v papírových krabicích (například malé hračky), vdechněte jim nový život! Polepte je obrázky ze svého oblíbeného kalendáře. Potřebujete jen nůžky, lepidlo a trochu trpělivosti.

Stejně můžete kalendář využít, pokud chcete někoho obdarovat dárkem zabaleným do originální krabičky.

Podtácky

Zkuste si netradiční decoupage! Namísto ubrousků prostě použijte motivy ze svého kalendáře. Potřebujete jen korkové podtácky či podložky, lepidlo na decoupage a štětec. Musíte počítat s tím, že kvalitní papír kalendáře se bude chovat jinak než ubrousek a budete muset být trpělivější, ale nevzdávejte se – originální podložky budou vašemu stolu slušet a děti je budou milovat (zvlášť když při jejich výrobě pomáhaly)!

Originální zápisníky

Ať už chodíte do školy nebo se v práci neobejdete bez nejrůznějších sešitů a zápisníků, nemusíte napříště kupovat drahé designové zápisníky s tvrdými deskami. Prostě si v papírnictví kupte obyčejný sešit a polepte jej motivem z kalendáře. Vystačíte si s nůžkami a lepidlem.

Ostatně originálně ozdobený sešit jistě ocení i vaše školou povinné dítko - tady ale vždy zvažte, zda podobný smysl pro humor a kreativitu bude mít i paní učitelka.

Jmenovky na dárky

Kalendáře bývají tištěné na kvalitním, často křídovém papíru. A ten je dostatečně pevný, aby se z něj daly udělat jmenovky na dárky. Prostě vezměte nůžky, vystřihněte libovolné tvary jmenovek, na jednom místě je propíchněte, přivažte k nich stužku a je to. Na rubovou, nepotištěnou stranu kalendářové jmenovky pak už jen napíšete jméno obdarovaného. Až příště zamíříte na dětskou narozeninovou party, zazáříte!

Obálky

Nemusíte zrovna rozesílat dopisy na všechny strany, aby se vám občas hodila obálka. A když už – proč si nevyrobit nějakou opravdu krásnou? Zkuste si rozlepit tradiční obálku, abyste viděli, z jakého tvaru a jak se skládá, a podle ní nastříhejte, složte a slepte kalendářové obálky. Stačí  vám jen nůžky a lepidlo! A děti bude tohle snadné "origami" také bavit!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat