Komentáře k článku

alenab 08.04.2017

jo po 30. je to super, ale pokud dítě bude např. studovat vysokou, rodiče už budou mít cca kolem 60,

Kytka alenab 07.01.2018

..rodičům bude 60..co to má společného s vysokoškolákem?'jako že ho už rodiče neuživí? 😄 to je zvyk dnešních mladých, nechat se obskakovat a živit do 25 a výše..

Pavellenka 08.04.2017

Samé příznivé zprávy.

Tepese 07.04.2017

po třicítce? trochu proti přírodě!!

čen 07.04.2017

Vidím to na své dceři, která měla děti po třicítce. Nervozní, uhoněná, v době, kdy její sestry už mají děti na školách či už si samy vydělávájí, největší stresy se základkou, se školkou, s učením, v době, kdy už nemají tolik energie, jako když byly mladší. Unavená, utahaná, opravdu jí to nezávidím. Moje vnučka, která se narodila, když její maminka měla dvacet, v pubertě nevyšilovala, naopak, rozumná, uvážlivá, někdy mi přišla rozumnější, než její mamka. A ta si dnes užívá od čtyřicíti svého vnoučka, tak jako jsem to měla já s jejím dítětem. Kolikrát vidím ženy v mém věku s dětmi v pubertě, říkám si, asi babička, nene, je to matka. .Pamatuju si, že když jsem měla děti, ještě jsem měla v čerstvé paměti své dětství a tak jsem si dokázala s dětmi hrát a vyvádět, po třicítce už jsem byla ráda, že jsou děti velké a pomohou mi, zaplaťpánbůh. S problémy v pubertě jsem něměla ani s jednou dcerou, byla jsem na ně sama, a děti mi to opravdu pomáhaly unést.

Betty 31.03.2017

Co si, ale zapřičiní pozdní matky, o tom nepíšete. Vždyť přece nemají stejnou sílu za deset let, jako matky, které měly děti včas. Pak se jim kolem 50 let rozmarodí rodiče a v té době jim také umírají, do toho mají puberťáka a pokud mají jen trochu štěstí, tak nejsou nemocné samy nebo jejich partneři. V 35 letech a výše se tenhle fakt stále ještě podceňuje. Na to se přichází až později.

olidor 31.03.2017

Je to vždy jiné, ale pokaždé krásné<3 Pokud tedy nejsou nemoci*3*

Anna 31.03.2017

Je až podivné, jak je článek jednostranný. Je jen z pohledu maminek.Úplně se v něm zapomíná,,co se vše způsobí pozdě narozenému jedinci./Stejně tak ,co zapřičiní dětem rozvod rodičů, ale o tom článek není/. Mám takovou zkušenost sama za sebe, narodila jsem se jako první vymodlené dítě po 16 ti letech léčby a úsilí 42leté mamince, nebylo tedy jejím úmyslem mateřství odkládat, nemohu jí tedy nic zazlívat, hezké dětství, normální rodina, ale přesto........ Stejně tak nechápu, jak si někdo může pozdní první mateřství v tomto komentáři obhajovat. Jistě, pro začátek se cítí ještě silný, protože si neumí představit dobu pozdější, až mu bude třeba 50 a více. Pak mi dá teprv za pravdu. Pokud se někomu v pravý čas nedaří najít třeba správného partnera, nemá to dopad jen na něj samotného. Ten dopad je daleko širší. Ale nedá se všemu poručit.

renda4141 31.03.2017

To je na každém, jak se rozhodne.

Klára 30.03.2017

Pozdní mateřství nelze jen vidět z pohledu matky, ale také z pohledu narozeného dítěte.Byla jsem vymodlené dítě v době, kdy žádná umělá oplodnění neexistovala a skutečně záleželo jen na přírodě, kdy se narodím. Nikdy jsem nepocitóvala, že moje matka je stará- porodila mne jako první dítě ve svých 42 letech. Zlom však nastal, když mi bylo 28 let a máma mi umřela, otec šel 2 roky po ní.. Rodiče mít vytvořili hezké dětství, nemám jim co vyčítat, díky své vyzrálosti mi předali do života i něco nesmírně kvalitního, ale přesto si myslím, že jsem pozdním narozením utrpěla. Všichni kolem mne měli rodiče ještě dlouho, mohli je navštívit, poradit se s nimi, postěžovat si i sdělit jim radost. Já nikdy nic, Je tomu již více jak třicet let, ale v mé duši zůstala stále díra. Nejvíce mi to bolelo, když se mi narodilo 2. dítě a všichni volali domů rodičům a já jsem již neměla komu. Budoucí rodiče by neměli myslet jen na sebe, ale také na toho kdo se má narodit, co mu tím zapřičiní. Takže jakékoliv argumenty, že pozdní mateřství i něco přináší, tak přináší, ale jenom matce.

Jana Klára 30.04.2017

Dobrý den, můj tatínek zemřel když mi bylo 21 let. Náhle, na cévní mozkovou příhodu. Když jsem se narodila, nebylo mu ještě 30. Kamarádky maminka zemřela tragicky když bylo kamarádce 19let.... . Takže z mého pohledu jste měla štěstí, že s vámi rodiče byli tak dlouho...

Hanyna 30.03.2017

Ať má každý dítě kdy chce. (Jenomže ono to, bohužel, vždycky tak nefunguje...):-/

Blanche721 30.03.2017

No nevím, měla jsem děti po třicítce. Byla jsem klidný vyrovnaní člověk , který se nehádal a nekřičel. Teď mám nervy na dranc a ječím jak hysterka a vytočí mě každá maličkost....

Myslím, že je to individuální, já měla dceru po třicítce a dřív jsem ani nechtěla.

vivi11 29.03.2017

je to každého věc

Siraellen 28.03.2017

nic pro mě

megana4 28.03.2017

Důležitější než věk je podle mě zdravý životní styl..to jestli je žena nekuřačka,nepije alkohol,udržuje si váhu a podobně..znám lidi co brzo po 30tce vypadají skoro na 60 a obráceně..takže hlavně o věku to není..

megana4 28.03.2017

Dnes se to přehnaně řeší..dříve byla žena divná,když byla bezdětná ve 20,dnes je to ve 30.Je to nesmysl.Moje babička se musela starat o příbuznou,takže první dítě už kdysi dávno porodila až ve 37 letech a bylo zdravé.Poslední dítě měla ve 42 letech.Ano dnes možná žijeme nezdravěji ale i tak to není jen o věku..

Moje dcera přivedla na svět potomka v38 letech a je za něj ráda.*5**5*

helus 26.03.2017

Já měla ve 30 už 3 děti.

nea 26.03.2017

Myslím si, že je lepší, že se vrací období, kdy ženy rodí později. Jsou už rozumnější, vybouřenější a klidnější. Už vědí co chtějí a mají pro dítě většinou pevné zázemí. Nepřivedou potomka do nejistoty.

Lenka 26.03.2017

Tak ja měla první dítě ve 22 letech a poslední ve 36 letech a to jsou dvojčata. Celkem mám 5 dětí. Myslím si, že každý věk má své pro a proti. Když jsem byla mlafší měla jsem víc síly a nevadilo mi noční vstávani, teď při 4 měsíčních dvojčatech už mám spoustu zdrav.problémů, jsem pořád unavená a i to noční vstávání není ono.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat