Poporodní překvapení, která by vás neměla vyvést z míry

Ačkoli je těhotenství a porod odnepaměti přirozenou součástí života většiny žen, byla by chyba domnívat se, že na našem těle nezanechá žádné následky. O této stránce mateřství se sice příliš nemluví, ale mělo by. Aby vás toho po porodu zas tolik nezaskočilo.

S čím je třeba počítat?

Návrat do normálu je dlouhý

Ačkoli jsou naše intimní partie poměrně „flexibilní“, přece jen mají za sebou průchod poměrně objemného předmětu (respektive živé lidské bytosti). A i když k jejich roztažení došlo během chvilky, nějakou dobu trvá, než vše dostane zase svou původní velikost. Nečekejte zázraky do tří dnů!

(Ne)zapomenuté kontrakce

Porod máte zdárně za sebou, bolesti jsou zapomenuty. Ovšem naše tělo nám je občas připomene. Například při kojení můžete pociťovat podobné stavy jako porodní kontrakce – to se vaše děloha snaží vrátit do původního stavu. Právě kojení (a také orgasmus) mohou tyto kontrakce zesílit.

Pozor na smích či skoky

Myslela jste si, že porodem vaše potíže s lehkým únikem moči při kýchání, smíchu či prudších pohybech skončily? Možná si budete muset ještě chvíli počkat.

Propocená prostěradla

Některé ženy se uprostřed noci probudí s pocity jako při horečce a zborcené potem. V podstatě se jedná o jakési návaly a jsou způsobeny hormonálními změnami, jimiž naše tělo prochází po porodu.

Sbohem, hřívo

Většina z nás si během těhotenství užívá krásné, silné a husté vlasy. Jenže po porodu se vše obrátí a vlasy začnou z hlavy padat prakticky po hrstech. Je to zcela normální a nemělo by vás to vystrašit (i když která žena by tenčící se lokny neoplakala), mohou za to – jak jinak – hormony.

Přítel kapesník

I když nebudete patřit k ženám, jež trpí poporodní depresí, neznamená to, že se budete po narození děťátka vždy vznášet v oparu radosti a smíchu. Rozpláče vás nejspíš kdeco – partner (a ani nemá šanci pochopit proč), reklama v televizi (byla v ní roztomilá štěňátka) i nedělní oběd (byl až moc dobrý/vůbec se nepovedl – to je vlastně jedno). Nebojte, jen co se hormony uklidní, budete zase sama sebou.

Bříško jako dřív

Tedy jako dřív – jako když jste byla těhotná. Porodem vaše bříško totiž hned nesplaskne, ale ještě nějakou dobu si budete připadat, že pokud byste netlačila kočárek, všichni okolo by vás pořád považovali za těhotnou. Chvíli to trvá, než budete mít zase pas.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat