Komentáře k článku

kkamcatko 03.08.2017

Tím se řídíme :-D

vivi11 01.08.2017

:-)))))

Hanyna 30.07.2017

Tak to asi bude dcerka zdravá*1* Jak ta se dokáže venku na dvoře umazat...*6*

Jíťule 30.07.2017

Něco na tom určitě bude

kamila76 28.07.2017

*6**6**6**17*

zajímavé

soplák z dědiny 27.07.2017

už naši rodičové vždy říkávali ,,čistota pul zdravý,špina celá'',jako venkovské děti jsme celé dny byli venku,ruce špinavé,umazaní jak prasátka ,snědli vše co bylo na stromech nebo spadlé pod nimi,opékali si v poli erteple v popelu a nikdo to neřešil a zdravotní problémy ?nezlobte se nebyly ,kdo dřív měl alergie,astma to by se dalo spočítat na prstech jedné ruky,pamatuji si na suché záchody kdy stařeček ráno s novinama a vyržinků v hubě trůnili a světe div se pak šli rovnů si sednůt pod višnu kde měli babůvku a bílé kafe bez umytí ruk,jak s oblibů říkával u doktora byl za celý život enom dvakrát když verboval na vojnu u odvodu a podruhé když nastupoval do práce k dráze,toto co napsal tento profesor věděli doktoři už v minulém století že člověk sa mosí nakazit aby si mohel vytvořit imunitu

Pavel 27.07.2017

Moje děti jedí i psí hovna.Jak jim to šmakuje.To jste zase jednou přišli na nápad.Lepší článek nemohl vyjít.Naši předci toho o melounech aj. věcech na zemi co děti jedly věděli 100x více než vy. Kolik je vám chytrolíni let? Podle těchto zázračných článků bych soudil že s vámi cloumá zastydlá puberta.

kačer Pavel 27.07.2017

ne hovna, ale výkaly.

Vavřena Zdeněk 27.07.2017

Za mých mladých let se říkalo, že každé dítě má sníst za rok kilo špíny. Ovoce přímo ze stromů, okurky a zelenina přímo ze záhonu a nikdy jsme to nemyli, a navíc nejlepší bylo u sousedů.

Mushka 27.07.2017

A co paraziti v hline?

Parazit Mushka 20.04.2019

Ty jsou prave nejlepsi, uz jste nekdy mela pekne tluste ho patazita?... Mnamka;-)

helus 27.07.2017

Určitě na tom něco bude.Děti jsou pak odolnější.

Franta 27.07.2017

Já si myslím, že dneska je život nebezpečnější než dřív. Hlavně kvůli chemikáliim! Bohužel ty jsou i v půdě. A pak další nebezpečí je přenos nemocí které náš imunitní system nezná, viz imigranti. Jinak souhlasím s tím, že kdyby moji generaci viděl odborník na zdravou výživu, tak by přinejmenším omdlel. Od rána do veřera venku, žádný lahve s vodou, jedli jsme nezralé neumyté ovoce a zeleninu z cizích zahrádek, koupali se v příšerně zelené vodě, po dešti stavěli malé hráze, na kole jsem jezdil "pod rámem".... Je mi 65 let a v životě jsem nebyl v nemocnici a ani jsem se tam nenarodil

konatovka 27.07.2017

Něco na tom bude, dcera byla na prvního syna moc přehnaně pečlivá s čistotou a on se celý osypal. :-O

glady 27.07.2017

no nevím...

Reynold 27.07.2017

Čistota půl zdraví,špína celé !!

Hanka 27.07.2017

Jeden z mála článků, který je opravdu pravdivý. Nic se nemá přehánet, ani hygiena. Moje děti snědly písku, trávy a podobných věcí docela dost a neznám, co je je to věčně nemocné dítě. K lékaři s nimi jdu pouze na pravidelné prohlídky, nebo vzácně, když jim opravdu něco je a je to už na antibiotika. Za celý život dcery ( dnes už dospělé ) měly antibiotika snad jen dvakrát a nejmladší děti, dvojčata ( dnes 14 leté ), snad ani jednou. Drobné nemůcky, jako je bolení v krku z rýmy, kašel a zimní nachlazení, řešíme doma s bylinkami a zábaly. Nejdelší nemoc s dvojčaty byly neštovice, které chytly ve školce.

Inoz 27.07.2017

Ve středověku si zřejmě s hygienou těžkou hlavu nedělali, - proč taky, když žádné škodlivé mikroorganismy pro ně tehdy ještě neexistovaly a přesto miliony lidí zemřely při různých epidemiích a lidé se dožívali počtu let, ve kterých dneska jste ještě mladí. Stejně tak dnes někde v temné Africe. Když vyjdete z domu, máte všude v ovzduší a na povrchu miliony různých mikroorganismů. Vítr to všechno dále rozviřuje a člověk to pak pohodlně inhaluje. Ještě k tomu pak navíc hrabat se v hlíně a hledat tam nějaký tetanus nebo leptospirozu, to je už naprosto zbytečné.

Marie 27.07.2017

Jako malá jsem bábovičky, které jsem si na pískovišti "upekla" také i snědla - když sousedka zděšeně upozorňovala mamku, ta jen pokrčila rameny ---"když jí to chutná..." Zeleninu ze zahrady jsem buď omyla v sudu s děšťovou vodou, nebo jen otřela o kalhoty a zbavila největší hlíny ..... je ale pravda, že to bylo někdy v 60. letech, kdy se žilo podstatně jinak - skromně, ale zdravě - bez chemikálií ... o existenci alergií jsem se dozvídala postupně až coby sama matka ... a alergici byli v té době skoro raritou ... teď je to naopak - raritou jsou ti, které alergie netrápí ......

Inoz Marie 27.07.2017

No ono to tak ideální zase nebylo, v té době se u nás používalo např. DDT a jelikož se tak dobře nevědělo, co ta chemie může způsobit, nebylo to určitě lepší než dneska.

Lada 26.07.2017

Jako dítě jsem se hrabala v hlíně v jednom kuse, lítala venku, mazlila se s domácími zvířaty, rozhodně jsem nežila ve sterilně čistém prostředí, jídlo spadlé na zem jím běžně dodnes. Přesto mám v dospělosti potravinovou alergii a dvě autoimunitní choroby. Tak nevím, co víc jsem v dětství pro vývoj své imunity měla udělat, když jsem splnila všechny podmínky, o nichž ten doktor píše, ale alergii a autoimunitní nemoci mám stejně.

sowda Lada 27.07.2017

Výjimka potvrzuje pravidlo;-) Je to jako se vším..všeho moc škodí, tzn.nic nepřehánět. Když vidím ty reklamy na čistou toaletu, podlahu a podobně, tak se osypu i z toho koukání.

M.N.S. 26.07.2017

Až vaše děti, nebo vy dostanete plicní chlamydie a doktoři vám ani nedokáží určit, co vám je, tak se nebudete stačit divit. Je to v podstatě nevyléčitelná nemoc, kterou, podle statistik,trpí nejvíce lidé pracující v zemědělství. Že by to měli z toho, že přehánějí hygienu?

Jana M.N.S. 27.07.2017

Plicní chladymie je nemoc přenosná ptactvem, tzn. veterináři, pokrývači střech, kde je hodně ptačího trusu, atd.

Jirka_26 M.N.S. 28.07.2017

Chlamydie jsou sice svinstvo, ale vyléčit se dají, měl jsem plícní, což je fakt žůžo věc, tak vím, o čem mluvím. Spíš mám větší obavy z toxoplasmózy, kočičí výkaly na záhoncích dokáží udělat své. Toxoplasmóza se totiž nijak zvlášť výrazně neprojevuje a lidé o ní často nevědí, že ji mají. Když pak ji imunitní systém přestane zvládat, začne ožírat nervy v mozku, lidi začnou být vzteklí, agresivní a nakonec to končí silnou demencí a smrtí... Takže s hlínou opatrně.

Chlamidie nebo jak se to pise... M.N.S. 20.04.2019

Vzdycky proste musi byt nekdo negativni, jdete se oplachnout savem, ja se jdu vyvalit pekne do travy... *6*

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat