Více peněz nejen pro maminky

19.02.2018 | Děti a rodina

Pokud zvažujete změnu zdravotní pojišťovny, je právě teď vhodná doba vybrat si tu pravou. A jestli navíc čekáte miminko, nebo jste si svůj poklad už přivezla z porodnice domů, může pro vás být ideální volbou Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).

Těhotné ženy a maminky, které jsou pojištěné u ČPZP, totiž mohou u své zdravotní pojišťovny čerpat nadstandardní příspěvek. „Dlouhodobě patří k naším nejoblíbenějším produktům Manažerka mateřství, kde nabízíme příspěvek až 1 500 Kč. Když se k tomu připočte pětistovka nabízená v rámci programu Zdravé dítě a tisícovka pro Ženu po porodu, lze u České průmyslové zdravotní pojišťovny získat až 3 000 Kč. A to už stojí za zvážení, zda být či nebýt u ČPZP,“ komentuje příspěvky tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

Příspěvek na vyšetření, pomůcky i cvičení

ČPZP v rámci výše uvedených produktů přispívá například na nadstandardní vyšetření, masáže, plavání, kurzy pro těhotné a psychoprofylaktickou přípravu k porodu. Dále je možné příspěvek od ČPZP využít na cvičení pro děti do dvou let, edukační kurzy pro matky s dětmi, kosmetické přípravky k péči o dítě, monitor dechu, chůvičky, odsávačky nosních hlenů, na pomůcky na kojení dětí, cvičení pro ženy.

Podpora plavání a očkování

Třetí největší zdravotní pojišťovna v ČR ale ve svých preventivních programech nemyslí jen na batolata. Pro děti do 8 let včetně je určen program Organizované plavecké kurzy s čerpáním až 1 000 Kč. Milovníci plavání mohou i v letošním roce využívat oblíbený program Plavání zdarma nebo se slevou ve vybraných bazénech po celé republice. ČPZP přispívá i na očkování dětí částkou až 1 500 Kč, dospělí od 19 let mohou čerpat na jakékoli očkování proti infekčním onemocněním nehrazeným z veřejného zdravotního pojištění až 1 000 Kč.

Zpátky do formy

Zpátky do formy vás nejen po porodu může dostat pravidelné cvičení. I při shazování nadbytečných kilogramů pohybem se můžete spolehnout na podporu z ČPZP. Pro ženy (i muže) od 19 let, kteří sportují rádi, je určen program Pravidelný pohyb spojený s příspěvkem 700 Kč. K čerpání stačí předložit na pobočce ČPZP doklad o zakoupení permanentky (lze kombinovat až 3 různé doklady) v hodnotě nejméně 1 500 Kč. Kompletní nabídka preventivních programů je uvedena přehledně na www.cpzp.cz/programy.

Pokud ještě nepatříte mezi 1 245 000 pojištěnců České průmyslové zdravotní pojišťovny, můžete se zaregistrovat online na www.cpzp.cz/205, nebo osobně na kterékoli ze 111 poboček po celé ČR. Pokud se stihnete přihlásit k ČPZP do konce března, výhody a benefity můžete využívat již od 1. 7. 2018.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Krupicová kaše

(1 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat