Ty nejlepší hry pro dlouhé cesty autem. Zabavte děti bez mobilu

Dlouhé cesty autem, například na hory nebo k moři (ale občas stačí i hodinová jízda na chatu), se s malými dětmi může proměnit v jeden velký blázinec. Děti se v autě nudí, cesta se jim zdá dlouhá… Není divu, že mnoho rodičů raději půjčí potomkům mobil nebo tablet, jen aby se zabavili.

Zkuste si ale zavzpomínat, jak jsme v autě či autobuse a vlaku cestovali my, když jsme byli malí. Žádná chytrá elektronika neexistovala, a tak nás rodiče bavili nejrůznějšími hrami. Které budou bavit i vaše dítka?

Všechno lítá, co peří má

Pamatujete na svá školková léta, kdy jste tuhle hru hráli? Princip je jednoduchý. Nejprve řeknete frázi „všechno lítá, co peří má“ a poté přidáte předmět, zvíře apod., které buď umí létat, nebo ne. Tak třeba: „Všechno lítá, co peří má. Vrabec!“ Děti mají za úkol rychle rozhodnout, jestli daná věc či živočich opravdu lítá, a pokud si myslí, že ano, zvednout ruce. Pokud však zvednou ruce na „cihlu“ nebo „žirafu“, mají trestný bod. Tahle hra se hodí pro ty nejmenší děti, ty školou povinné bavit nebude.

Kdo první uvidí…

Můžete také hrát jednoduchou hru, kdy vám děti budou muset hlásit, když uvidí předem stanovenou věc v krajině (stoh, věž kostela, srnku apod., člověka v modrém oblečení, podle toho, kudy jedete, a jak jsou děti staré). Bod samozřejmě získává ten, kdo vidí dohodnutý předmět jako první.

Slovní fotbal

Kdo by jako dítě nehrál starý dobrý slovní fotbal! Ten, kdo „vykopává“, řekne libovolné slovo, člověk po něm musí vymyslet další slovo, jež však začíná na poslední písmeno toho předchozího. Pokud tedy začnete slovem „auto“, další hráč musí říct slovo na písmeno o, třeba „okno“. A tak dál, dokud někdo nebude moci vymyslet žádné slovo. Větší děti a dospělí mohou hledat slova na poslední dvě písmena předchozího (např. „auto“ – „topůrko“ – „kolo“ atd.).

Koho si myslím?

Větší děti také bude bavit hra, kdy si jeden z posádky auta bude myslet nějakou známou – historickou nebo žijící – osobnost a ostatní hráči se na ni budou snažit přijít tím, že mu budou klást různé otázky. Ovšem pozor, odpovědi na ně mohou znít jen „ano“ nebo „ne“. („Jsi žena/muž?“ apod.). Bod získává ten, kdo tajemnou osobnost uhádne.

Co bys radši?

Pokud máte dost odvahy, můžete zkusit se svými potomky hrát hru, při které vám dají na výběr ze dvou nikterak příjemných možností. A vy si samozřejmě musíte jednu vybrat. Tak například: „Snědl bys radši slimáka, nebo leklou rybu?“ Tahle hra nemá vítěze, ale děti, které jsou tak trochu škodolibé (zvláště, když mohou popíchnout své rodiče), určitě zabaví.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat