Dávejte svým dětem granátové jablko. Podpoříte jejich vývoj i imunitu

Vašemu pokladu banán moc „nejede“, o mandarince nechce slyšet a podobné je to i v případě „obyčejného“ jablka? Zkuste ho zaujmout tím granátovým. Tento přírodní dar je učiněný zdravotní zázrak, jehož přínosy se vážně mohou hodit – vám oběma.

Přesvědčit své dítě, aby si místo sladkostí dalo něco zdravého, může být pro nejednoho rodiče náročnou disciplínou. Tak jistě, žádné ovoce přece není tak lákavé jako čokoládové vajíčko, které má navíc uvnitř i hračku! Svádíte tento boj o zahrnutí vitaminů do jídelníčku vaší ratolesti zcela běžně? Zkuste se vytasit s granátovým jablkem. Exotický plod je sladký, na pohled zajímavý a ke všemu nabízí celou řadu prospěšných látek. Co vašemu potomkovi taková svačina přinese?

Posílení imunity a menší pravděpodobnost nemocí

Jedna porce granátového jablka, což je ekvivalent srovnatelný zhruba s menším čajovým šálkem, obsahuje přibližně tři gramy bílkovin a sedm gramů vlákniny. Také celých 30 % denního doporučovaného množství vitaminu C. Všichni víme, že staré dobré „céčko“ podstatně přispívá k zesílení obranyschopnosti, což se vašemu raubíři může hodit – a nejen ve školce.

Chudokrevnost? Ta nehrozí

Nejčastější příčinou anémie u dětí bývá nedostatek železa v těle, tedy prvku nezbytného pro správnou krvetvorbu. Lékaři se shodují v tom, že pokud toto onemocnění přetrvává delší dobu, plynou z něj nemalá zdravotní rizika. Objevují se totiž pocity nechutenství, únava, zrychlená srdeční frekvence nebo dušnost. Účinná prevence? Představuje ji zásobárna železa v podobě plodu granátovníku obecného, jemuž se někdy říká marhaník. A že ho tento zázrak v sobě rozhodně nemá málo…

Prostředek proti zánětům

Povrchová poranění kůže? U našich nejmenších nic nenormálního. Někdy stačí k odřenině divočejší hra, jindy za oděrku může nešťastný pád. Důležité však je, aby se z toho nevyklubal zánět, neboť ten je předzvěstí mnoha dalších budoucích komplikací. I v tomto případě však může pomoci pravidelná konzumace cizokrajného jablka, které ve svém nitru schovává semínka. Vždyť na jeho protizánětlivé schopnosti nedají odborníci dopustit!

Čistá játra jsou zdravá játra

O granátovém jablku je také známo, že má „čisticí schopnosti“, proto pomáhá při odstraňování odpadních látek z organismu. Tato vlastnost svědčí hlavně játrům, které tak mohou pracovat na plné obrátky. Vzhledem k tomu, že na tomto orgánu stojí a padá mnoho životně důležitých funkcí, je třeba o něj pečovat – v jakémkoli věku.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat