Manželství ve třech. Postrach jménem tchyně umí snadno zničit vztah

07.05.2018 | Děti a rodina

Vtipů, ve kterých je tchyně hlavní postavou, jsou tisíce. Některé jsou opravdu drsné. Bohužel je mnoho z nich skutečně ze života. Někdy jsou matky jednoho z partnerů pro manželství opravdovou zkouškou ohněm.

„Tchyně se nám neustále přehrabuje ve věcech a přemisťuje je tak, jak je zvyklá u sebe doma. Na místě talířů mám najednou skleničky a prádlo ve skříních přeskládané podle jejích představ. Nesnáším to!“

„Chodí k nám domů, když jsme v práci, i když jsme jí dali klíče jen pro případ nouze.“

„Neustále kontroluje, co vařím, jak co uklízím, komentuje moje postupy a vyzvídá od manžela, zda je spokojený.“

Jsou vám tyto věty povědomé? Jak si zachovat chladnou hlavu a vyřešit situaci, když zjistíte, že jste si spolu s mužem svého života vzala i jeho příšernou matku?

Jako na minovém poli

Pokud jde o řešení rodinných vztahů, je nutné, abyste byli maximálně opatrní. Jde o citlivé téma. Je ale důležité, abyste se společně s manželem dohodli, jak budete situaci řešit. Vyvarujte se ovšem nátlaku a výčitkám. Vašemu muži je situace určitě také nepříjemná, berte na to ohled. Zkuste ho přimět, aby s matkou promluvil. Od něj to jistě přijme snáz, než od vás. Samozřejmě, pokud se jedná o vaše rodiče, bude řešení na vás.

Vše má svou mez

Je důležité nastavit pravidla a určit hranice. Pokud mají rodiče klíče od vašeho bytu, definujte jim, k jakým účelům je dostali (pro jistotu, v případě ztráty, nebo aby zalili květiny, když jste na dovolené). Ale jasně jim vysvětlete, že si nepřejete cokoli uklízet či přemisťovat, pokud je o to výslovně nepožádáte.

Jestliže s vámi rodiče tráví více času, než je vám příjemné a nemáte dostatek soukromí, zkuste jim vysvětlit, až se znovu sami pozvou na návštěvu, že už máte svůj program a dejte jim najevo, že s nimi nepočítáte.

Když diplomacie nezabírá

Pokud nezabírají náznaky, je nutné začít jednat. Pozvěte tchyni na kávu a osobně jí vše vysvětlete. Ujistěte ji, že vůči ní cítíte respekt a úctu, ale rádi byste s manželem měli více soukromí. Můžete jen doufat, že to pochopí. Možná vám toto řešení připadá nevhodné, ale na druhou stranu se stále najde mnoho matek, které se odmítají odpoutat od svých dětí a považují svoji blízkost za nutnost. Některé dokonce cíleně vedou tajné války se svými snachami. Manželství je věc, která je jen mezi vámi a vaším manželem. Nikdy byste si do něj neměli nechat zasahovat a to ani od příbuzných.

Dobré vztahy nad zlato

Samozřejmě neplatí, že každá tchýně je zákonitě taková, jak je prezentujeme v anekdotách. V dnešní době už není tolik zvykem bydlet pohromadě, jak tomu bylo dřív, téměř každá babička nebo tchýně chodí do práce a tak mají všichni jiné starosti. Mnoho z vás má štěstí, že ve své tchýni najdou výbornou přítelkyni a člověka, na kterého se můžete spolehnout. A takovým byste měli čas od času dát najevo, že si jejich pomoci vážíte a jste rádi, že tu s vámi jsou. Vezměte je do kavárny, na dobrý oběd nebo do divadla a věnujte jim kousek svého volného času. Zaslouží si to.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat