Hry na dětské oslavy, které potěší malého oslavence i hosty

30.05.2018 | Děti a rodina

Na oslavách a zvláště na těch dětských by neměly chybět hry a soutěže. Děti je milují a u mnoha z nich se pobaví i dospělí. Nemusí být nutně náročné na přípravu, mnohdy si vystačíte s výbavou, kterou běžně najdete ve svých domácnostech.

Přinášíme vám několik skvělých nápadů pro zabavení vašich ratolestí.

Dlaně

Hra, kde děti musí vytvořit dvojice. Pár si stoupne naproti sobě a dotýkají se dlaněmi. Poté jim zavažte oči šátkem. Na příkaz dospělého se například oba otočí, vyskočí, zatleskají, udělají dřep apod. a poté se opět snaží spojit dlaně. Pro hráče to není vůbec jednoduché a diváci se skvěle pobaví.

Obíhačka

Hra, kterou s oblibou hrají i dospělí. Pro všechny hráče, kromě jednoho, si připravte židličku. Židle postavte dokola, sedáky směřují ven z kruhu a zapněte hudbu. Děti běhají kolem židlí a v momentě, kdy se hudba vypne, si musí každé z nich sednout. Na koho už židle nezbude, ze hry vypadává. Po každém kole jednu židli odeberte.

Větrný závod

Nafoukněte tolik balónků, kolik je soutěžících, postavte děti do řady, vyznačte si cíl a před každého postavte jeden balonek. Soutěžící si dají ruce za záda a pouze foukáním posouvají balónek k cíli. Čí balonek je v cíli jako první, vyhrává. Balonků se nesmí dotýkat ani do nich kopat. Za každé porušení pravidel následuje několik kroků vzad.

Dětská olympiáda

Uspořádejte narozeninové olympijské hry. Děti mohou soutěžit například v hodu míčkem skrz obruč, v podlézání pod snižující se tyčí, ve stoji na jedné noze, chůzi na chůdách, v běhání s vajíčkem na lžíci, v házení kroužků na lahve apod. Pozor! Nesmí chybět medaile!

Hledání pokladu

Do balonků nasypte bonbony, balonky nafoukněte a rozmístěte po bytě nebo na zahradě. Mezi balonky s bonbony rozmístěte i prázdné. Děti pak mají za úkol najít a prasknout co nejvíce balonků, ve kterých jsou schované sladkosti, které si poté mohou nechat.

Co jsem?

Na samolepicí štítky napište názvy zvířat. Každému hráči nalepte jeden na čelo a nechte je uhádnout, které zvíře představují. Odpovídající může používat jen odpovědi typu ANO/NE, na otázky např.:  Jsem noční zvíře? Jsem pro lidi užitečný?  Žiju v Africe? Mám peří? Jsem masožravec? Jsem býložravec? Žiju ve vodě? Když soutěžící zvíře pozná, nalepíte mu na čelo další štítek, původní mu přilepíte na tričko a hráč pokračuje ve hře. Hra končí buď po časovém limitu, nebo po vyčerpání štítků.






Celkem 19 komentářů

Karolína
22.11.2021
Chickšno Bonanza
12.10.2021
Bromance
12.10.2021

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat