Sklony k obezitě dítěte ovlivníte již před jeho narozením

Případné sklony svého dítěte k obezitě může matka ovlivnit už v těhotenství. Nejen výživou, ale i pohybem.

Pokud těhotná žena – v rámci svých možností a také bezpečnosti pro plod – sportuje, respektive se věnuje nějakému aerobnímu cvičení (kromě aerobiku, jenž v pokročilejším stadiu gravidity nebude právě nejvhodnější, sem patří například běhání, jízda na kole, rotopedu nebo třeba plavání) s velkou pravděpodobností porodí štíhlejší dítě, jež ani v období dospívání nebude mít takové sklony k obezitě jako děti maminek, které se žádnému pohybu nevěnovaly.

„Ukazuje se, že pravidelná aerobní cvičení mají určitý vliv na stimulaci růstu plodu živinami a vede ke snížení porodní váhy. Právě vysoká porodní váha souvisí se zvýšeným rizikem obezity u dítěte v pozdějším věku,“ upozorňuje Paul Hofman z Aucklandské univerzity, která s tímto objevem přišla.
TIP Bety: Potřebujete radu pediatra? Poraďte se ZDARMA s naší dětskou lékařkou MUDr. Adrianou Jiřičkovou! Zeptat se jí můžete i na to, jak pečovat o nemocné dítě nebo jak připravit pro vaše miminko nejvhodnější stravu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat