Jak na ranní nevolnosti

S nevolnostmi během těhotenství se především v prvním trimestru setká většina žen. Jak je co nejvíce zmírnit? Máme pro vás pár tipů.

Ačkoli se lidově nevolnostem během těhotenství říká ranní, mohou se objevit kdykoli během dne. Ráno jsou však nejčastější. Některé ženy jimi vůbec netrpí, pro jiné představují velký problém, který sice většinou přestává s koncem prvního trimestru, objevují se však případy, kdy nevolnosti provázejí maminku celé těhotenství.

Silné nevolnosti, které by mohly být pro nastávající maminku příliš velkou zátěží, se často musí řešit léky. Klasické nevolnosti (tedy nechutenství, pocit na zvracení a občas i zvracení) se dají řešit i jinak. Vyzkoušejte třeba následující rady!

1. Připravte si k posteli sušenky či cereálie (vhodné je i sušené ovoce apod.) a najezte se asi 15 minut předtím, než vstanete.

2. Nehladovte! Noste s sebou malé svačinky a jezte pravidelně.

3. Nepřejídejte se – mnohem lepší je jíst menší porce několikrát denně.

4. Pijte raději mezi jednotlivými jídly, ne společně s jídlem (zkuste pít asi hodinu po jídle).

5. Jezte, na co máte chuť (ale zdravě a vyváženě).


Je vás rodinný rozpočet v minusu?
Spolu to změníme! Volejte kartářku Elenu

6. Vyhýbejte se tučným (především smaženým) a kořeněným jídlům.

7. Nevařte příliš aromatická jídla, v těhotenství máte mnohem citlivější čich.

8. Pozor na mátový čaj – ačkoli pro zažívání je hotovým pokladem, v těhotenství je třeba s ním šetřit (někteří odborníci doporučují vyřadit ho z jídelníčku úplně).

9. Zkuste se při nevolnosti napít ledového nápoje, některým ženám pomáhají. Můžete zkusit i nechat rozpustit kostku ledu v ústech.

10. Pomoci může i zázvorový čaj, raději si ho ale uvařte slabší.
TIP Bety: Nevíte si rady s žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně






Celkem 0 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat