Potraviny pro tvorbu mléka pro snadné kojení

Nedostatečná činnost mléčných žláz dokáže pořádně potrápit kdejakou maminku. Pokud si zrovna touto situací procházíte, zachovejte klid a zařaďte do jídelníčku mrkev, hnědou rýži, ovesné vločky nebo lososa. Jejich konzumace může přispět k podpoře laktace!

Odborníci se jednohlasně shodují v tom, že nejpřirozenějším a nejlepším způsobem výživy novorozence vždy bylo, je a bude kojení. Mateřské mléko totiž obsahuje všechny důležité látky pro nastartování imunity dítěte během prvních měsíců života, přičemž podporuje jeho růst i zdravý vývoj. Co když ho ale pro malého jedlíka není dost? Řešením mohou být tyto potraviny, které přispějí ke zlepšení situace!

Dejte si rýži. A nejlépe tu hnědou

O této celozrnné verzi rýže je známo, že urychluje metabolismus a tím i spalování tuků, to by se vám mohlo hodit, až začnete se shazováním poporodních kil. Dopřávejte si ji ale i do té doby! Poznatky americké studie zveřejněné v magazínu World Journal of Pharmaceutical and Life Sciences sdělují, že hnědá rýže obsahuje hormonální stimulanty zvyšující produkci mateřského mléka. Tento pokrm navíc dodává energii a bojuje proti špatným náladám. Tedy alespoň podle expertů!

Mrkev neocení jenom oči. Ochutnejte!

Tato kořenová zelenina je studnicí prospěšných látek i mnoha benefitů, takže zařadit ji do stravy je dobrý nápad v každém případě. Oranžový zázrak díky obsahu draslíku udržuje rovnováhu elektrolytů a tekutin v buňkách, přičemž normalizuje krevní tlak. Ovšem blahodárně působí i na kardiovaskulární systém a povzbuzuje peristaltiku střev. Vás jistě bude zajímat hlavně to, že je napěchována také vitaminem A, jež stimuluje laktaci a podílí se na regeneraci pokožky, což může urychlit hojení popraskaných bradavek.

Ovesné vločky jako nejlepší snídaně

Na seznam laktogenních pomocníků právem patří i ovesné vločky. Kromě toho, že mají famózní nutriční hodnotu, nesmírně prospívají i trávení, neboť fungují jako prevence zácpy. Rovněž vás ochrání před chudokrevností, a taky přidají pomyslnou ruku k dílu při normalizaci škodlivého cholesterolu. Dáte jim šanci?

Nebojte se lososa

Proces tvorby a vylučování blahodárné bílé tekutiny značně podporuje i losos. Tento mořský živočich nabízí požehnané množství omega-3 mastných kyselin, jež jsou důležité nejen pro „výplň“ vašich ňader, ale i pro rozvoj mozku ratolesti. Skupina uvedených tuků rovněž zlepšuje celkovou odolnost organismu, zatímco omezuje pravděpodobnost diabetu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:27
307 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:20
141 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:16

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat