Povinná domácí výbava pro urychlení hojení odřenin

Stačí chvilka nepozornosti a bolístka je na světě. Skutečně ale hojení dětských oděrek a podobných poranění dokáže jen čas? Kdepak. Hojení nabere rychlost, pokud na pomoc přizvete aloe vera, med nebo kontryhel!

Odřeniny a škrábance bývají nedílnou součástí dětství našich nejmenších. Ostatně, který rodič je po pádu z kola, srážce na hřišti nebo při fotbalovém turnaji svým láskyplným pofoukáním neléčil snad stokrát? Ano, jako první pomoc je objetí a milé slůvko útěchy žádoucí, ale co potom? Pak nastupují prostředky, které hojení takových bolístek trochu uspíší. Tyhle patří do povinné domácí výbavy!

Aloe vera jako součást lékárničky

Mít po ruce šlahounovitou rostlinu aloe veru je vážně výhra, a to z více důvodů. Kromě toho, že její gel vyživí vlasy, zpomalí tvorbu vrásek a zastaví pálení žáhy, je také považován za přírodní afrodiziakum, neboť zlepšuje krevní cirkulaci v pánevní oblasti, čímž podporuje sexuální výkony. Ale pozor, hodí se i na odřeniny celé rodiny! Působí totiž antibakteriálně a protizánětlivě, zatímco nastartuje regeneraci.

Med nejen do čaje

S příchodem podzimu se zvyšuje poptávka po medu takřka raketovou rychlostí. Tohle sladidlo se však nemusí jen konzumovat, protože při zevním použití udržuje postiženou oblast zvlhčenou a bez infekce. Jeho výhodou je vysoký podíl zklidňujících a antibiotických látek, takže s ním kdejakou oděrku klidně „mázněte“.

Kontryhel

Na menší povrchová poranění můžete přikládat i listy kontryhelu. Zkrátka je jemně položte na místo činu a zajistěte obvazem. Myslete ale na to, že je třeba je měnit za čerstvé, a to zhruba po dvou hodinách. Kontryhel vyniká svými dezinfekčními vlastnostmi, a navíc stimuluje rychlejší opravu poškozených tkání.

I měsíček poskytne službu

Měsíček lékařský je od nepaměti ceněnou bylinkou. A je jasné, proč. Snižuje záněty, zastavuje krvácení, tišší bolesti a urychluje hojení. Ať už ho vyzkoušíte ve formě masti nebo čaje, kterým budete ránu omývat, nikdy vás nezklame.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat