Recept pro zdravé dítě je pohyb

Rodiče, kteří chtějí mít zdravé dítě s pevnými kostmi a vitální oběhovou soustavou, by měli dbát na to, aby jejich potomek denně jedenáct hodin spal, hodinu a půl se intenzivně pohyboval a maximálně osm hodin trávil sezením. Podle vědců z Austrálie je to ideální recept pro děti do třinácti let věku, u nichž dochází k rozvoji kostí a svalů.

Je vaše dítě stále nemocné?

Máte obavy, že je vaše dítě nemocné až příliš často a ptáte se, zda je to normální? Pak vás musíme ujistit, že ano.

„U předškolních dětí je běžných až dvanáct infektů do roka, což v průměru vychází na jednu chorobu měsíčně. Když vezmeme v potaz, že několik dní trvá nástup nemoci, poté dalších několik dní akutní fáze a zhruba týden její doléčení, může být dítě nemocné zdánlivě pořád,“ říká dětská lékařka MUDr. Cejpová.

„Ačkoli je to běžné, není vhodné mávat nad tím rukou. Je třeba pomoci dítěti zlepšit imunitu, čehož lze dosáhnout kvalitní a zdravou stravou, pravidelným sportováním a pobytem venku, ale také s pomocí léků, které účinně podporují činnost organismu a imunitního systému. Situace se s nástupem do školy většinou rychle upraví. Starší děti bývají nemocné méně než ty, které navštěvují mateřskou školku,“ dodává.

Základní recept pro zdraví dítěte

Podle nejnovější studie, se snaží držet tohoto jednoduchého pravidla: 11 hodin spánku, 90 minut intenzivního cvičení a 8 hodin sezení denně.

„Aktivity dítěte po celých čtyřiadvacet hodin během dne jsou důležité pro zdraví jeho kostí, ale dosud jsme přesně nevěděli, jaká je ideální kombinace,“ vysvětluje doktorka Dot Dumuid z University of South Australia.

Její tým sledoval 804 dětí ve věku jedenáct až třináct let. Testoval zdraví jejich kostí a celého těla a zkoumal, jak děti spí, sportují a kolik hodin prosedí. Nejzdravější děti s nejsilnějšími kostmi spaly jedenáct hodin denně, hodinu a půl denně trávily intenzivním pohybem a cvičením a seděly maximálně osm hodin denně.

„Optimalizace zdraví kostí u dítěte je nejlepší prevencí osteoporózy později v životě,“ dodává doktorka Dumuid.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:10
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat