Těhotenství je mnohdy manželský křest ohněm

Dítě je nejkrásnější dar, který můžeme dostat. Jen to čekání na něj bývá obtížné a vyžaduje jisté „oběti“. Muži se často cítí odstrčení a ženy jim odmítají dopřát pravidelný sex!

Nikdo nemůže popřít, že těhotenství s sebou přináší spoustu změn. Některé nastávající maminky se špatně smiřují s přibíráním na váze, jiné si stěžují zase na výkyvy nálad nebo bolesti zad. Ovšem tato nová životní etapa není jenom o nich, protože na jejím počátku i konci stojí vždycky dva. Jakými způsoby může gravidita ovlivnit samotný vztah?

Haló, já jsem tady taky!

Být jako třetí kolo u vozu? To jistě není něco, co by člověku dělalo kdovíjak dobře. A své o tom vědí především muži! Tedy alespoň podle odborníků. Ti totiž poukazují na to, že řada z nich se kvůli těhotenství partnerky cítí odstrčená a na vedlejší koleji. Svým způsobem je to pochopitelné, protože pozornost ženy směřuje hlavně k dítěti a přípravám na jeho příchod. Nejeden manželský terapeut proto doporučuje, aby se tatínek aktivně účastnil rozhovorů s bříškem, lékařských vyšetření, ultrazvuků i předporodních kurzů. Prý tak získá jistotu, že jeho přítomnost a podpora je pořád žádoucí a důležitá.

Sex? Ne, díky

V ordinacích gynekologů není o dotazy, zda je sex v radostném očekávání bezpečný, nouze. Lékaři připomínají, že pokud při něm nebude vyvíjen nadměrný tlak na dělohu, milování nemůže ničemu uškodit. Vlastně právě naopak, protože pocity radosti a uvolnění se přenáší i na plod, což je spíše k užitku. A co víc – gravidita může v ložnici odstartovat naprostou revoluci, protože hormonální změny i větší prokrvení ženských pohlavních orgánů vede k dosud nepoznaným a intenzivnějším orgasmům. Jenže! Vykládejte to někomu, kdo čeká první ratolest. Kvůli obavám, aby mu erotické hrátky skutečně nijak neublížily, se styku dámy často brání.

Už ani nikam nechodíme!

I když únava provází celé těhotenství, nejvíce se „ozývá“ ve třetím trimestru, kdy je vyčerpávající i cesta na toaletu. Ke všemu ty oteklé kotníky a křečové žíly! Tohle všechno se lépe snáší na gauči u televize. Ovšem pokud tam partner nehodlá ležet s vámi, společně trávený čas začíná být neznámým pojmem. A to se může na vztahu neblaze podepsat, varují epxerti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Od pondělí 4. června do neděle 10. června 2024 tě čeká dynamický a vzrušující týden, milý Berane. Připrav se na určitá překvapení a vzrušující příležitosti ve všech oblastech života.Tento týden bys mohl zažít obzvlá&scaro... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 5.6.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat