Přežít s dětmi v zimě bez úhony

Jakkoli je být rodičem nenapodobitelná a nádherná záležitost, stejnou měrou existuje jedna věc, která spolehlivě vytočí i toho největšího kliďase – hračky v obýváku. Tedy ne dvě nebo tři, ale odhadem tak pět set.

Děti v zimě – to je každý rok výzva. Jak snadná je starost o děti v létě, jakmile se venku ochladí a je sychravo a tma, stávají se z andílků malí čerti.

Běžte ven!

Samozřejmě, i přestože je venku zima, ven jít mohou. A to by fakt hodně pomohlo! A existují i vnitřní prostory, kde se může dítě docela dobře vybít, ale bohužel zima působí i na většinu dospělých (dobře – aspoň několik z nás), a tak i nám se nikam nechce. A nakonec tím nejvíc trpí náš obývák. Děti by za normálních okolností mohly směle soutěžit v „Lenochovi roku“, ale jen do té doby, než se dostanou do obývacího pokoje. Z toho se rázem stane hotové bitevní pole.

Aspoň kousek řádu v chaosu

Existuje spousta lidí, kteří mají dům jako ze škatulky. A pak jsou ti ostatní. Ti, u kterých sice částečně vládne chaos celoročně, ale od listopadu do března je kuchyňský stůl centrem malířského ateliéru a manufaktury na cokoli a obývací pokoj se změní v Lego svět, dům pro panenky se zahradou a výběhem pro koně nebo parkoviště pro několik desítek autíček. A to vše uspořádané podle principu chaosu.

Tohle je můj obývák, sakra!

Když jsem minule zase šlápla na kostku z Lega, na skákající noze uklouzla na autíčku a před zlomeninou mě zachránila jen věž z polštářů, už nade mnou stál můj potomek a zlobil se, že jsem mu zbořila jeho celodenní úsilí. „Ale tohle je sakra můj obývák!“ vyletělo ze mě tehdy. A pozor! Ačkoli se zdá, že nás děti vůbec neposlouchají, když jim vštěpuje moudra do života, poslouchají. Protože moje dítě mi na to odpovědělo: „Ale vždycky nám říkáš, že se máme rozdělit…“

Rozhodla jsem se tedy pro podobnou strategii a jako obývák a pracovnu využívám jejich dětský pokoj. Abych mohla kontrovat stejně, až se zase budou chtít vrátit do svého pokoje. Počítám – tak v 16 to přijde. 

Zdroj: názory autora, kidshealt.com, healthline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat