Rodinná dovolená v Beleku: Aktivity pro děti

10.06.2023 | Děti a rodina

Když s dětmi do Turecka, tak rozhodně do letoviska Belek. Dlouhou, písečnou pláž, oceněnou Modrou vlajkou, omývá křišťálově čisté moře s pozvolným vstupem. Hotely, lemující pobřeží, jsou zde kvalitní a připravené na tu nejnáročnější klientelu.

Belek: ráj pro rodinnou dovolenou

Ještě před 40 lety byla Belek jen malá vesnička na jižním pobřeží Turecka. Ve druhé polovině 80. let zde vybudovali moderní turistické centrum s krásnými čtyř až pěti hvězdičkovými hotely, ale i dalšími možnostmi ubytování. Dnes tak Belek patří mezi perly Turecké riviéry s více než 300 slunečnými dny v roce. Toužíte-li na dovolené po komfortu s maximálním pohodlím a zároveň chcete být obklopeni krásnou přírodou, bílou pláží i čistým mořem, pak je Belek správnou volbou.

V Beleku nuda nehrozí

O zábavu v samotném Beleku se postarají přímo v hotelu. Speciální animační týmy jsou připravené vám od rána do noci plánovat nejrůznější aktivity. Pro děti zhruba od 5 let nabízejí hotely mini kluby, ve kterých vám ratolest nejen pohlídají, ale také zabaví na několik hodin profesionálně organizovanými aktivitami. Prostě taková školka v hotelu. Jak využít volný čas bez dětí bude určitě každý rodič vědět sám.

Bílá pláž a modré moře

Rodiny s miminky a batolaty zde ocení především krásnou, dlouhou a širokou pláž. Stačí pár hraček a písek a máte postaráno o zábavu na dlouhé hodiny. Díky pozvolnému vstupu do moře a čistému písku bude koupání v moři pro děti hotová slast. S většími dětmi si můžete dopřát trošku adrenalinu a zakusit různé vodní sporty.

Kam v Beleku? Za historií a na green

Za zábavou však můžete vyrazit i mimo hotel. Tohle známé turistické letovisko mezi Antalyí a Alanyí je rájem pro golfisty. Objevíte zde čtyři skvělé udržované hřiště, kde si můžete užít hru třeba i se staršími dětmi. Na greenu tak dokážete strávit i několik hodin denně.

S většími dětmi můžete vyrazit také za historií. Nedaleko Beleku se nacházejí hned dvě antická města, Perge a Side. V obou objevíte pozůstatky chrámů, amfiteátrů a domů. Zajet si můžete také do starého města Aspendos, které je od Beleku vzdálené zhruba 20 km. Uvidíte tady velice zachovalé, starověké divadlo s kapacitou 15 tisíc míst. Fascinující je zde i příroda, takže si přibalte i lepší boty a naplánujte výlet do přírodního parku Kurrsunlu. Obdivovat tady budete nádherné vodopády, ale i řadu ptáků a rostlin. Za nákupy se vypravte do cca 40 km vzdáleného města Antalya.

To nejlepší nakonec

Co nadchne bezpochyby každé dítko, je vodní zábava a zvířata. Nezapomenutelné vystoupení delfínů a lachtanů, které pobaví i vás, uvidíte v Delfináriu. Vydat se můžete také do jednoho z největších mořských akvárií na světě, kde se projdete největším podvodním, 131 metrů dlouhým, tunelem. Za příplatek můžete navštívit i zimní svět pokrytý sněhem. Nebudou-li vám stačit skluzavky a vodní atrakce v hotelu, vydejte se za celodenním dováděním do největšího aquaparku ve Středozemí, Aquaparku Troy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat