6x netradiční svačinky pro mlsné školáky: Maminky, inspirujte se!

Přemýšlíte, co přibalit svému školákovi do batohu, aby netrpěl hlady, měl dost energie na celé vyučování a neměl každý den to samé? Máme pro vás několik tipů!

Nemusíte pokaždé balit chleba se sýrem či šunkou a jablko. Buďte při chystání svačinky kreativní!

1. Banán s čokoládovou omáčkou

Chcete přibalit dítku ke svačině banán? Pak mu jej trochu zpestřete a do malé krabičky mu k němu přidejte úžasnou (a zdravou) čokoládovou omáčku. Namíchejte ji z kysané smetany, několika kapek vanilkového extraktu a čokoládové polevy nebo pomazánky typu Nutella.

2. Jablko s arašídovým máslem

Další tip jak zpestřit ovoce ke svačině je doplnit jablko arašídovým máslem, které u nás sice ještě tak docela nezdomácnělo, ale určitě si ho děti zamilují (a nejen ony). Nakrájejte jim jablko na měsíčky a do malé mističky dejte trochu arašídového másla, do něhož si dítě bude moci jablka namáčet.

3. Ovoce se sýrem cottage

A ovoce ještě jednou – proč dítěti jeho oblíbené ovoce nezpestřit kvalitními proteiny v podobě sýru cottage? Prostě plody nakrájejte na kousky a smíchejte s cottage (můžete jej třeba ještě dochutit vanilkovým extraktem apod.).

4. Sušené meruňky s grahamovými sušenkami

Sušené meruňky (nedávejte jich dítěti více než 6) doplňte grahamovými sušenkami namazanými arašídovým máslem.

5. Ovocný salát o oříšky

A ovoce ještě jednou – smíchejte na kostičky nakrájené různé druhy ovoce, které má vaše dítě rádo, a posypte jej drcenými, nasucho opraženými oříšky. Jsou krásně křupavé a neodolatelně dobré.

6. Tortilla chipsy se sýrovým dipem

Odpočítejte několik tortilla chipsů (raději neslaných) a přidejte k němu dítěti zdravý dip třeba ze sýra typu žervé a bylinek.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat