Fotky dětí, které na sociální sítě nepatří. NIKDY!

Pro rodiče jsou děti středobodem vesmíru, a tak se s nimi rádi chlubí. Třeba sdílením fotografií svých potomků na sociálních sítích. Někdy ovšem mohou tyto snímky nadělat víc škody než užitku. A někdy mohou být nebezpečné.

Které fotografie dětí bychom už nikdy neměli uveřejňovat?

1. Fotky cizích dětí

Zachytili jste na snímku své děti ve společnosti jejich kamarádů? Tak tyhle fotky nesdílejte. Nikdy nevíte, jak se ostatní rodiče k takové praxi staví. Někteří si nepřejí, aby fotka jejich dítěte byla veřejně dostupná.

2. Fotky ze školy

Respektive takové, z nichž se dá identifikovat, do jakého vzdělávacího ústavu dítě chodí. Třeba snímky „Matýskův první školní den“, kde je váš potomek vyfocen před školní budovou, kde jasně vyniká název školy, na web nepatří. Důvodem je samozřejmě bezpečnost – přeci nechcete, aby kdokoli mohl zjistit, kde se vaše dítě pohybuje.

3. Nahé fotky

Tohle by měla být samozřejmost, ale je až neskutečné, kolik lidí stále nepochopilo, že snímek nahého dítěte má navždy zůstat naprosto soukromým! O nadšených maminách, které na webu uveřejnily fotky svých nejmenších bez oblečení a v pozicích odhalujících vše, byly napsány spousty článků. A stejně to dělají dál. To člověk zkrátka nepochopí...

4. Fotky s celým jménem dítěte

„Taggovat“ fotografie svých dětí je prostě hloupost. Nebo uveřejňovat snímky, na nichž je jméno a ostatní osobní údaje jasně viditelné (dcera držící vysvědčení, syn s diplomem z basketbalu...). Jde přece o jejich bezpečnost!

5. Fotky, které by vaše dítě neuveřejnilo

Zvláště větší děti by měly mít možnost do fotek, které uveřejňujete, mluvit. Některé by totiž samy nepublikovaly. Vy také neskáčete radostí, když někdo sdílí fotku, na které vypadáte jako Quasimodo po divokém večírku. Tak proč vrhat do stejně trapné situace vlastní děti?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat