Jsou blázni, nebo »andělé«: Manželé adoptovali najednou 8 bratrů!

Sourozenci umístění do dětských domovů mívají jen malou šanci, že budou adoptováni společně, i když jsou třeba jen dva. Jako téměř nulová se jeví šance v případě, že má někdo adoptovat hned osm sourozenců. Jenže osmeru bratrů z Nebrasky se ten zázrak skutečně stal. Manželé z Omahy si je adoptovali všechny najednou.

Dotyční lidští andělé se jmenují Melissa a Scott Grovesovi a svůj příběh svěřili magazínu People. Sami měli problém počít vlastní dítě a po návštěvě příbuzné, která dítě adoptovala, si uvědomili, že je to možná jejich cesta.

Věděla jsem, že existuje pěstounská péče, ale nevěděla jsem tehdy, že to bude součástí mého života,“ svěřila pětatřicetiletá Melissa magazínu People. Po návratu z návštěvy u příbuzných, kde se o pěstounství a adopcích dozvěděli, že se manželé Grovesovi přihlásili do programu, který páry na tento typ rodičovství připravuje.

V roce 2004 přijali do péče tehdy tříletého Noaha a jeho tehdy dvouletého bratra Chaseho. „Zpočátku to bylo těžké a nevěděli jsme, co máme čekat. Ani oni to nevěděli. Učili jsme se navzájem, ale naprosto jsme si je zamilovali a za dva týdny byli součástí rodiny. Nedokázala jsem si pak už vůbec představit život bez nich,“ dodala Grovesová v rozhovoru pro magazín People.

Pak se ale dozvěděli, že Noah a Chase mají bratry, přibyl tak osmiletý Garrett a sedmiletý Hayden s rozštěpem horního rtu. Následovali šestiletý Ashton, pětiletý Curran a dvouletý Bryer. Matka chlapců rodila stále další a další děti, ale nebyla schopna se o ně starat. Grovesovi neodolali a děti si vždy vzali do péče.

„Opravdu jsme věřili, že patří k sobě. Scott a já jsme to nikdy neprobírali. Vždy jsme rovnou řekli ano,“ dodává Grovesová.

Smutný faktem je, že biologická matka chlapců je nezodpovědná a bezohledná. Nejmladší, teprve roční Zayn, jenž je osmým bratrem, kterého si Grovesovi vzali do péče, se narodil s Downovým syndromem. V děloze jeho plod čelil drogám, které matka užívala během těhotenství. To, jak se chová jeho biologická matka, měl ale problém pochopit především ten nejstarší z bratrů, třináctiletý Noah.

Zayn je čiré štěstí. Je pořád šťastný a učí nás trpělivosti a bezpodmínečné lásce a celou naši rodinu donutil být lepší,“ míní Melissa Grovesová.

Všech osm bratrů pak manželé oficiálně adoptovali v sobotu 22. listopadu v Omaze ve státě Nebraska. Toho dne se slavil americký Národní den adopce.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:08
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat