Ženy, které potřebuje každá maminka kolem sebe, aby se nezbláznila

Ženy na mateřské dovolené jsou tak trochu (a někdy i trochu víc) izolované od okolního světa. Jejich život se promění ve starost o domácnost a miminko. Na tom není nic špatného, jenže se taková rutina a osamělost může podepsat na sebevědomí a psychice novopečené maminky.

A tak je důležitější mít kamarádky, kteří vás nenechají „přijít o rozum“. Mezi nimi především…

…maminku „to-znám-to-už-máme-za-sebou“

Tahle žena má děti jen o málo starší, než je máte vy. Takže je o pár měsíců napřed a moc dobře si pamatuje, čím právě vy i vaše miminko procházíte. Vždycky vám dokáže poradit a podpořit vás.

…maminku „to-si-pamatuju-to-je-v-pořádku“

Tuhle roli obvykle plní vaše vlastní matka nebo prostě kamarádka, která už má dávno děti odrostlé. Na vaše mimčo se dívá s nostalgií a na fázi života, kterou vy právě prožíváte mezi plenkami a kojením, s jemným úsměvem, který vám připomíná, že i když máte pocit, že se zblázníte, jednou tohle období skončí a vy na něj budete příjemně vzpomínat.

…maminku „z-toho-si-vůbec-nic-nedělej“

Zatímco vy čtete jednu příručku o výchově/výživě/chování dětí za druhou a pak se hroutíte, protože jste v návalu zoufalství posadila batole na 20 minut k televizi, abyste si aspoň mohla vyžehlit, případně mu strčila do pusy kus čokolády, aby přestalo brečet, ona vás vždycky naprosto uklidní. Na příručky kašle a vychovává zdravé a šťastné dítě podle svých instinktů. Je dobré si občas poslechnout, že pravidla se mohou i porušovat.

…maminku „všechno-v-pohodě-zvládám“

Tahle maminka je aktivní a připomíná vám, že nemusíte mít výčitky svědomí, když občas necháte dítko na starost tatínkovi a vyrazíte si zatancovat nebo na vínko. Že i přesto, že se staráte i o sebe, jste pořád skvělá a pečlivá máma. I když zatím nechápete, jak může stíhat všechny své aktivity a zájmy, ukazuje vám, že to jde!

…maminku „tak-zaskoč-k-nám-na-kafe“

Bydlí od vás jen pár vchodů, je jako vy na mateřské a prakticky kdykoli ji můžete i s dítkem navštívit. Proberete starosti a radosti, děti si zatím hrají na dece a vy si na chvíli odpočinete v příjemné společnosti.

…maminku „ty-děti-se-mají-tak-rády“

I když byste si ji za kamarádku tak úplně sama nevybrala, vaše dítě a to její se potkaly na hřišti a odmítají se od sebe odlepit. A tak začnete nové přátelství kvůli dětem. Vaše okolí se tak rozšíří o další skvělou osobnost!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat