Jste těhotná? Tak toho pořádně využijte ve svůj prospěch

Zvracíte, kdykoli se přiblížíte k jídlu, na toaletu odskakujete prakticky každých 5 minut, protože vám dítě tlačí na močový měchýř, a vaše ladnost mizí s každým nabraným centimetrem přes břicho. A stejně má těhotenství spoustu výhod. Tak jich využijte!

Lidé se k těhotným ženám zkrátka chovají jinak. Aby ne, vždyť nosíte ve svém těle nový život! A byla by škoda nevytěžit z toho maximum. Tedy nenavádíme vás k žádnému zneužívání situace, ale proč si několika maličkostmi těch 9 měsíců nezpříjemnit? Máme pro vás 9 tipů!

„Bohužel nemůžu přijít, to víš, těhotenství...“

S rostoucím břichem získáváte skvělou výmluvu pro spoustu příležitostí. Nechce se vám na rodinnou oslavu narozenin tetičky kdesi v podkrkonoší? Kamarádčino loučení se svobodou? Nebo obíhání úřadů? Vy přeci nemusíte!

„Promiňte, mohla bych vás předběhnout?“

Potřebujete na toaletu, ale fronta před veřejným WC připomíná spíše jakési shromáždění lidu? Zatímco jindy byste s prosbou, zda můžete získat nějaké lepší místo ve frontě, rozhodně neuspěla, teď máte mnohem větší pravděpodobnost, že s velkým břichem obměkčíte srdce poloviny zástupu a nebudete muset čekat vůbec.

„Jenže já bych to chtěla takhle...“

Zvláštní věc – autorita, kterou těhotné zcela mimoděk vyzařují, jim většinou zajistí, že se jejich okolí chová podle jejich představ (aneb přece vás nebudou rozčilovat, když jste těhotná, případně – „však víš, ona má ty svoje nálady...“). Ne že by se z vás měl stát diktátor, ale proč si nezajistit nějaké maličkosti, po kterých jste už nějakou dobu toužila, ale nebyla schopná je prosadit?

„Když já mám chuť na XY (dosaďte dle chuti… doslova).“

A když už jsme u těhotenských nálad, nemůžeme nevzpomenout těhotenské chutě. Nikdo vám nebude odmlouvat, když budete jíst, cokoli se vám zamane! A i když jim občas z vašich kombinací nebude úplně dobře, neřeknou ani slovo.

„Super, další dvě kila nahoře!“

Tohle se tedy nesmí přehánět, ale upřímně – těhotenství je skvělým obdobím, kdy se nemusíte zas tak moc hlídat, co se množství jídla týče. Samozřejmě dávno víme, že není pravda, že byste měla jíst za dva, ale rozhodně to není období na diety. Zdravě přibrat na váze je v pořádku – výlety na váhu pro vás nebudou žádným stresem, spíše naopak.

„Pozor, přecházím!“

Kdybychom žili v ideálním světě, pustí auta na přechodu každého a vždy. Ale upřímně – jste-li dlouhonohá blondýna v krátké sukni, budete mít k přecházení vždy příležitost a klid. A pak také, když jste těhotná (a je to na vás vidět). To kvílejí brzdy už půl kilometru před přechodem (ale pozor, nespoléhejte na to vždy a rozhlédněte se).

„Stůl? Nepotřebuju!“

Tak dobře, tohle možná není tak docela výhoda, ale když už vaše břicho vypadá, jako byste v něm měla menší velrybu, a vaše pohyblivost a mrštnost je tak trochu minulostí, proč se kvůli jídlu zvedat z gauče k jídelnímu stolu? Vy si můžete nechat talíř přinést a položit si ho na břicho. Vy si stůl nosíte přímo s sebou!

„Tak kdopak mě pustí sednout?“

Cesty narvanou městskou dopravou nejsou právě nejlepší chvílí dne. Ale když jste těhotná, vždycky se pro vás najde místo! Tedy mělo by. Nebojte se o něj říci!

„Tu knihovnu bych chtěla víc doleva a ten gauč možná vyměníme...“

Hnízdící instinkt je skvělá věc! Připravujete byt na příchod miminka, kdo by vám odmlouval? A tak proměníte byt přesně podle svých představ (a zbavíte se toho hrozného gauče!).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat