Nákup dětského kočárku. Co musíte zohlednit?

28.05.2015 | Děti a rodina

Vybrat správný dětský kočárek bylo v dřívějších dobách celkem náročné, v současnosti to ale již neplatí. Nabídka kočárků je totiž velmi obsáhlá. Přesto je nutné zdůraznit některá základní kritéria.

Dětské kočárky vybírejte dle věku dítěte

To není nijak objevné konstatování, přesto si zaslouží krátce rozvést. Pro novorozence je nejvhodnější kočárek s hlubokou korbičkou, zatímco po půl roce, kdy už je miminko schopno s oporou sedět, jej můžete vyměnit za praktický sportovní kočárek. Nicméně máte ještě další možnost, totiž pořídit si rovnou kombinovaný kočárek, jenž snoubí obě tyto varianty. Jakmile ale dítě udělá své první krůčky, je načase pořídit golfový kočárek, který je lehký a skladný, a můžete jej tedy snadno poponášet.

Bezpečnost dětských kočárků. Kdy si můžete být jistá?

Dětské kočárky sice musí být pohodlné, ještě důležitější je však jejich bezpečnost. Jak se neustále ukazuje, některé kočárky mohou ohrozit zdraví dítěte. Proto tomuto kritériu věnujte zvláštní pozornost. Jednotlivé produkty by pochopitelně měly být vyrobeny z kvalitních a zdravotně nezávadných materiálů, což je ovšem pouze jednou, nikoli jedinou zásadou. V každém případě je klíčové, aby dětský kočárek splňoval evropské normy (EN 1888) a byl označen značkou výrobce.

Kde si dětský kočárek pořídit?

Ať už zvolíte k nákupu kamenný anebo internetový obchod, prověřte si i samotného prodejce. Jako tip na závěr vám ovšem můžeme doporučit e-shop Pinkorblue.cz, kde seženete řadu výrobků pro své potomky, a to včetně širokého sortimentu kočárků pro dvojčata. Pokud vás tedy čáp navštívil hned dvakrát v jeden moment, i pro dvě děti snadno pořídíte dopravní prostředek…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat