3 největší chyby při potrestání dítěte: Neděláte je také?

Tresty (nikoli fyzické) a výchova dítěte tak nějak patří k sobě. Není to nic pěkného, ale občas už nemá rodič jiné východisko. Ale i udělit dítku výchovnou lekci tak, aby byla účinná a nebyla přehnaná, je docela oříšek.

Jakých chyb je nutné se vyvarovat?

Chyba č. 1: Trest za normální dětské chování

Děti jsou děti a podle toho se i chovají. Občas pláčí, mají záchvaty smíchu, předstírají, že jsou někdo jiný (někdy i zvíře), zkrátka se oddávají své fantazii. To ale není nic, za co byste je měli trestat!

Chyba č. 2: Křik a nadávky

Samozřejmě, že se člověk občas neudrží a má chuť pořádně zařvat, ale i tak byste si to měli rozmyslet. Taková demonstrace síly dítě zastraší, nijak ho nepoučí a nevychová. Sice si bude pamatovat, že nemá dělat to a to, aby na ně tatínek nebo maminka nekřičeli, ale proč vlastně, to už mu jasné nebude.

Chyba č. 3: Nedůslednost

Zatímco jednou něco zakážete, podruhé takové chování přejdete bez povšimnutí (a příště se už zase zlobíte a trestáte). Z toho bude dítě maximálně tak zmatené. Druhý typ nedůslednosti pak je, že když jako trest zvolíte například zákaz hraní na tabletu, nakonec se necháte dítětem uprosit a hry mu povolíte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat