Co určitě potřebujete na podzim? Pořádně tlustý svetr!

09.11.2010 | Krása a móda

Ochlazení je jasným signálem k zásobení se hřejivými kousky oděvů. Nejpřijatelnější a nejpohodlnější podzimní výbavou je jednoznačně zástup pletených a úpletových svršků, které si nemůžete nechat ujít!

A že je letos z čeho vybírat! Mezi pleteninami najdete vše, na co si jen vzpomenete, nejdůležitějšími kousky jsou ale právě teď neodolatelné, měkké a teploučké svetříky. Nabídka je tak široká, že se mezi námi nenajde jediná, která by si nevybrala.

Co rozhodně nesmíte přehlédnout?

Hvězdou číslo jedna je objem. Nosí se rozměrné dlouhé svetry s širokými či netopýřími rukávy, skoro až připomínající pelerínu, které postrádají zapínání a pohromadě je drží jen důmyslně vybíraný pásek. Ten může být buď součástí trendy maxisvetru, nebo můžete použít jakýkoliv vhodný kousek, který dodá modelu styl. Hodí se třeba širší kousky z hrubé či broušené kůže, na místě je však volit spíše jednodušší typ bez výrazných ozdob. Zdobné prvky jsou totiž především výsadou zmíněného maxikardiganu.

Vzory a barvy

Nosí se typické norské vzory nebo jednoduchá kombinace černé a bílé, šedivé tóny nebo pruhy. Pestřejší barvy svetříků ale dominují spíše jiným modelům.

Kterým? Třeba úpletovým šatům či tunikám, jinými slovy poněkud prodlouženějším pulovrům, které můžete nosit jen tak k legínám, doladit je vysokánskými kozačkami nad kolena a prudce módní koženou či kožešinovou vestičkou a rázem je z vás nefalšovaná hvězda ulice. Tyto typy svetrů často zdobí široký rolák, vysoké manžety či nabírání v oblasti ramen, opomenuty nezůstaly ani typické prvky v podobě plastických vzorů – copů či ornamentů.

Oblíbený je ale i hladký vzhled ozvláštněný na omak příjemným povrchem – takzvaný mohér. Tento typ pleteniny vyžaduje citlivější péči především při praní, je ale neskutečně příjemný a slušivý.

To zdaleka není vše

Hitem jsou také mohérové šaty s širokými kratšími rukávy, které také zaslouží přepásání vhodným páskem, buď přímo v pase, nebo ležérně v oblasti boků. Krátké rukávy zase skýtají možnost kombinovat a vrstvit více kousků najednou. Pod širokými rukávy šatů můžete dát vyniknout přiléhavým dlouhým rukávům těsnějšího roláčku se stojáčkem, ideálně v kontrastní barvě, nosí se ale i styl zvaný tón v tónu.

A co k nim?

Vše doladí silnější vzorované punčocháče nebo hřejivé návleky na lýtka. Ty mohou na oko ledabyle „čouhat“ z kozaček nebo jimi můžete doplnit oblíbené kotníčkové střevíčky a vaše nožky neutrpí chladem.

Určitě si vyberete

Opomenuty nejsou ani ostatní typy pletenin, klasické pulovry, propínací kardigany v prodloužené délce či úpletové vesty, zkrátka je z čeho vybírat. Pokud svůj podzimní šatník vystavíte na pleteninách, buďte si jisty, že se stanou neochvějným a slušivým pilířem vašeho stylu.

Adresář:

Bandolera, OD Kotva, nám. Republiky 1, Praha 1
s.Oliver, Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5
H&M, Na Příkopě 21, Praha 1
New Yorker, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
Lindex, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
KappAhl, OC Olympia, U Dálnice 77, Brno-Modřice
Reserved, Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5
Cropp Town, Novodvorská Plaza, Novodvorská 136, Praha 4
House, AFI Palace, Masarykovo náměstí 2799, Pardubice.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat