Zlozvyky, za které vás kadeřnice určitě nepochválí

Přemýšlíte, co stojí za vašimi potížemi s vlasy? Možná to nejsou ani geny, ani vlivy životního prostředí, ale vy sami.

Jaké zlozvyky vlasům nejvíce ubližují?

Rozčesáváte od kořínků ke konečkům

Pokud máte delší vlasy, nesmírně je ničíte, pokud je rozčesáváte „odshora dolů“. Malé uzlíky a zacuchání, která v nich jsou, tím totiž jen zhoršíte, navíc vlasy zbytečně natahujete a tím, jak se vám v nich zasekává hřeben, je lámete a vytrháváte. Napříště postupujte přesně naopak – od konečků ke kořínkům.

Kondicionér u kořínků

Kořínky a pokožka hlavy péči kondicionéru nepotřebují. Nejvíce z nich naopak profitují konečky. Mimochodem, vždy přípravek z vlasů pečlivě spláchněte, neměl by v nich vůbec zbývat!

Při mytí vlasy „drbete

Jestliže při mytí šampon do vlasů „zapracováváte“ rychlými, nešetrnými pohyby, které připomínají drbání hlavy, pak vězte, že jim ubližujete. Vlasy jsou totiž nejzranitelnější ve chvíli, kdy jsou mokré. Takže v nich prsty pohybujte pomalu, jemně. Jinak vlasy zpřelámete a vytrháte.

Gumičku z vlasů prostě stáhnete

Zamyslete se. Jak si sundaváte z vlasů gumičku, pokud máte culík? Většina z nás ji prostě stáhne. A to je chyba, za niž platí naše vlasy. Poškozujete totiž strukturu vlasů a oslabujete je, takže jsou náchylnější k lámání a vypadávání.

Nečtete návody k použití

Ano, i vlasová kosmetika a její používání se řídí pravidly. A ta jsou napsána na obalech produktů. Tak například šampon na mastné vlasy je určen mastným vlasům, suchý šampon by měl být nanášen alespoň z 20centimetrové vzdálenosti, pěnová tužidla by se měla šetrně a hlavně rovnoměrně rozetřít do vlasů, přípravky pro vlnité vlasy jsou pro ženy, které už takové vlasy mají, ne pro ty, co po nich touží, apod. Dodržujte instrukce na obalech.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:56
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat